Baan afgewezen door je Facebookprofiel

- 15 december 2014

facebook profielPas op met je Facebookprofiel!

Meer dan negen op de tien rekruteerders screenen kandidaten via sociale netwerksites, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse online-reputatie-management-bedrijf Repper.

Maar liefst 76 procent van de rekruteerders bezoekt het Facebookprofiel van de kandidaat. Slechts zeven procent van de bevraagden zegt nog nooit iemand te hebben geweerd op basis van de gevonden informatie.

5 redenen waarom je niet wordt aangenomen
Hieronder is een opsomming van de vijf belangrijkste redenen om een kandidaat niet aan te nemen na het bezoeken van zijn profiel op sociale netwerksites:

  • De kandidaat liegt over zijn kwalificaties (13 procent)
  • De kandidaat heeft een gebrekkige of zwakke manier van communiceren (11 procent)
  • De kandidaat heeft negatieve berichten gepost over zijn vorige werkgever (11 procent)
  • Er staan ongepaste foto’s of berichten op het profiel van de kandidaat (11 procent)
  • De kandidaat maakt discriminerende opmerkingen op zijn profiel (10 procent)

Ook berichten (posts) over overmatig drank- of drugsgebruik en het vrijgeven van vertrouwelijke informatie over een vorige werkgever, zijn goede redenen om een kandidaat niet aan te nemen.

Baan gekregen en weer ontslagen via Facebook
De toepassingen van Facebook zijn blijkbaar onbeperkt. Een werkneemster van een schoonheidssalon kreeg haar ontslag via de ‘sociale’ netwerksite.

Crystal Bell, een schoonheidsspecialiste uit het Canadese Kelowna kreeg via een privébericht op Facebook te horen dat ze niet meer hoefde te komen werken, nadat ze een vergadering had gemist vanwege een vrije dag. Omdat ze dacht dat het om een grap ging, meldde ze zich de dag erna opnieuw in het salon.

Maar daar wachtte haar enkel de bevestiging van wat ze op Facebook had gelezen. Haar de werkgeefster, verdedigt haar actie door te zeggen dat ze Bell ook telefonisch trachtte te bereiken.

“Ik wilde absoluut vermijden dat ik haar in het salon moest ontslaan, voor het oog van de klanten”. Bell was trouwens ook via Facebook aan deze job geraakt.

Contacten via Facebook
Facebook is een ideale tool om contacten te onderhouden. Maar het kan je loopbaan evengoed kelderen.

Met ruim een miljoen gebruikers in ons land, kan het niet anders dan dat je op Facebook interessante banden kan aanknopen en onderhouden. Toch is het opletten geblazen. Het magazine Forbes somt deze waargebeurde blunders op.

  • Gloria Gadsden, een professor sociologie aan Pennsylvania’s East Stroudsburg University, schiep er plezier in op Facebook sarcastisch uit de hoek te komen. In januari schreef ze: ‘Kent iemand een huurmoordenaar? Ja, het is zo’n dagje geweest.’ In februari schreef ze: ‘Goeie dag vandaag. Wou geen enkele student ombrengen.’ Daarop plaatste de universiteit haar een maand op onbetaald verlof.
  • Een agent uit Atlanta kreeg zijn ontslag in december nadat hij op Facebook te loslippig was over zijn job. Zo zou hij onder meer over zijn samenwerking met de FBI in een drugszaak geschreven hebben. Zijn account was beveiligd, toch wisten zijn oversten hem te betrappen.
  • Een cipier uit Nebraska zou in februari op Facebook erover hebben opgeschept dat hij een gevangene met zijn gezicht op de grond gesmeten had. Daarna lieten twee andere bewakers weten dit te steunen. In maart werden de drie gevangenismedewerkers ontslagen.
  • Dertien verpleegkundigen en andere medewerkers van het Harrisburg Hospital in Pennsylvania kregen hun ontslag nadat ze op Facebook een racistisch groepje hadden opgericht. Verscheidene van de verpleegsters spanden een proces aan om toch een uitkering te krijgen. Ze zijn ook van plan om hun ontslag aan te vechten.
  • Nadat Frits Henderson werd gevraagd om op te stappen als CEO van General Motors, liet zijn dochter Sarah op de Facebookpagina van het bedrijf weten wat ze daarvan vond. En dat was niet mals. Ze omschreef de nieuwe CEO zelfs als een ‘stuk stront’. Vader Henderson was wellicht trots op zijn kleine meid.

Dus: wees voorzichtig met je Facebookprofiel en met wat je plaatst !


Bron: o.a. express.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*