Alles over sollicitatiegesprekken

Alles over sollicitatiegesprekken
$19.90
Author:
Series: solliciteren, Book 0
Genre: Solliciteren
Publisher: Business Contact
Publication Year: augustus 2009
ISBN: 9047002741
Alles over sollicitatiegesprekken, de volledig herziene editie van Alles over selectiegesprekken, is beknopter en tot de kern teruggebracht.
About the Book

Alles over sollicitatiegesprekken, de volledig herziene editie van Alles over selectiegesprekken, is beknopter en tot de kern teruggebracht.

Een compacter en toegankelijker boek, dat toch alles bevat wat u moet weten over selectie- en sollicitatiegesprekken. Of u nu aan de vooravond staat van een gesprek voor een nieuwe baan, een promotie of een overplaatsing, met dit boek kunt u zich optimaal voorbereiden in zo min mogelijk tijd. Dr. Jack J.R. van Minden, psycholoog en loopbaantrainer, leidt u stap voor stap door de procedure, bereidt u voor op de verschillende soorten gesprekken die u kunt verwachten en geeft uiteenlopende oefeningen, checklists en adviezen.

Met Alles over sollicitatiegesprekken in de hand weet u precies welke vragen kunnen worden gesteld en welke houding van belang is. U kunt valkuilen vermijden en uzelf op de kaart zetten als de enige geschikte kandidaat! ‘

Inhoudsopgave
Ten geleide

  1. Inleiding tot het gesprek
  2. Onderzoek vooraf
  3. Het ‘standaardgesprek’ in hoofdlijnen
  4. De drie sleutelvragen
  5. Verschillende gespreksvormen
  6. Het ‘psychologische interview’
  7. Probleemgebieden
  8. Moeilijke vragen en zelfliquidatie vragen
  9. Uitstraling tijdens het gesprek
  10. Controles op het interview

Literatuurlijst
Register

Recensie(s)
In deze crisistijd is solliciteren een vak apart en een opgave waar veel (bijna) werklozen mee worstelen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Alles rondom gesprekken komt aan bod. Het onderzoek vooraf, sleutelvragen en de verschillende gespreksvormen.

Verder is er aandacht voor moeilijke vragen, zaken die niet gevraagd mogen worden en de verbale en non-verbale uitstraling tijdens het gesprek. De bladspiegel is overzichtelijk, met korte alinea’s en vetgedrukte kopjes. De cursief gedrukte tips zijn kort, maar krachtig. Voorzien van een heldere inhoudsopgave en register. Er zijn inmiddels meer geschikte internetsites over dit onderwerp; denk aan de serie Volkskrantbanen en Intermediair. Deze adviezen zijn vooral gericht op de hoger opgeleide kandidaat.

Voor wie alles eens rustig op een rijtje wil zetten en de informatie liever niet van een scherm leest, is dit boek een uitstekende keuze.

door: Karin van Wylick op Bol.com

Tevens verkijgbaar als Ebook (Prijs: € 17,99)

bestel dit boek

bol.com Partner