Anti Sleur Boek

Anti Sleur Boek
$19.95
Author:
Series: Overige, Book 0
Genre: Overige
Publisher: Uitgeverij Haystack
Publication Year: 1e druk, 2012
ISBN: 9461260296
Eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf. Waarom gaat de één met een knoop in zijn maag naar het werk terwijl de ander dat vrolijk fluitend doet?
About the Book

Waarom gaat de één met een knoop in zijn maag naar het werk terwijl de ander dat vrolijk fluitend doet? En hoe komt het dat sommigen de minuten van elk uur aftellen terwijl anderen uren tekortkomen?

Of je nou last hebt van een versuffende saaiheid, sluipende overbelasting of slepend overwerk: in dit boek ontdek je hoe je weer plezier krijgt in je werk. Bedenk: jij bent aan zet. Koppel je sleurhut los en kies voor anti-sleur, de ultieme carrièrefitness!

Over Bart Flos
Bart Flos, auteur van de bestseller Het Anti-klaagboek helpt je af van baanbalen en jobtobben. Als klaagcoach, crisismanager en veranderspecialist weet hij als geen ander de weg uit het duistere doolhof van werkbederf.

Hij helpt anderen bij het vinden van eigen inzicht in de balans werk / privé, leiderschap en loopbaan.
 
Inhoudsopgave – Anti Sleur Boek
Inleiding
Over dit boek

  1. Waarom werken we?
  2. De Grote Sleur:
  3. Stress: de grote gemene deler
  4. Hoe bevingsbestendig ben jij?
  5. De anti-burnout: jij bent aan zet!
  6. De anti-sleur: van baanbalen naar werkplezier

Recensie(s)
De auteur, verandermanager, wil mensen helpen die in een situatie van onvrede met en sleur in hun werk terecht zijn gekomen. De oorzaak kan liggen in te veel of te weinig uitdagingen in het werk. In zijn analyse gebruikt hij de stresskromme en het vlamboogprincipe (levensloop van geboorte naar dood).

Na achtergrond en analyse beschrijft hij zijn aanpak met concrete aanwijzingen richting werkplezier op basis van een anti-sleurkwadrant. Hij gebruikt een aantal humoristische aanduidingen van praktijksituaties. Hij geeft veel voorbeelden, onderzoeksresultaten en definities in aparte kaders aangeduid met een ‘hashtag’, alsook vetgedrukte citaten. Hij biedt via de website van dit boek verscheidene testen aan.

De lay-out is grotendeels tekst met alleen figuren van de drie genoemde analysehulpmiddelen; het boek heeft dik papier en een ruime interlinie en spatiëring. Op het gebied van stresshantering is dit weer een praktisch zelfhulpboek met ditmaal ook aandacht voor onderbenutting en saaiheid. Bestemd voor mensen die genoeg zelfinzicht en motivatie hebben om zelf aan de slag te gaan. Van de auteur verscheen eerder ‘Het anti-klaagboek’.

door: Ir. Drs. L.B. Struijk et duistere doolhof van werkbederf

Reviews
5 Stars – Ga de confrontatie aan…
Geïnspireerd door de uitsluitend positieve tweets van Bart Flos ben ik over gegaan tot de koop van dit boek.

Het Anti – sleurboek is helder, met een tikkeltje humor maar duidelijk met kennis van zaken geschreven.

Het boek gaat terug naar de basis, naar het begin van werken en samenwerken. Het is leerzaam maar vooral ook leuk om vanuit deze basis naar het werk te kijken. Het geeft een frisse kijk op werk in het algemeen en je eigen werk. In het boek staan veel korte duidelijke feiten, weetjes en tips over werk.

Al lezende merkte ik dat ik geconfronteerd werd met mijn eigen werk, mijn eigen sleur en mijn eigen punten waar ik wat mee zou kunnen doen. Leuk is het dat ik met mijn partner in gesprek raakte over de tekst en onze eigen ervaringen. Het boek verteld dingen die je zelf al weet maar nog geen woorden voor hebt gevonden.

Dit boek is leuk om te krijgen, leuk om te geven maar een must have voor de werkende mens die het lef heeft verder te kijken dan de sleur van de dagelijkse werkdag.

door: idevries

5 Stars – Confronterend, pakkend, nuttig
Je zou denken werk is werk en dat is dat. Maar dit boek zet je wel even op een ander spoor. Mijn ogen zijn geopend. Pas als je beseft waar werken vandaan komt (heel leuk om weer eens terug te gaan naar onze tijd als jager/verzamelaar) en hoe dat er nu uit ziet gaan je ogen open. En dat is nu juist het mooie aan het anti-sleurboek: het zet je echt aan het denken over je eigen werk en over wat je daarnaast nog doet (als er tenminste tijd overblijft). Ik heb regelmatig mijn wenkbrauwen opgetrokken. Maar ook gelachen.

Het is een wat dikker boek dan ik gewend ben maar dat stoort helemaal niet. Het leest lekker door, staat vol met feiten en weetjes over het werken van nu (veel makkelijk leesbare kaders) en het is behoorlijk confronterend. Sleur is niet alleen saai, sleur is ook gevaarlijk. Ik besefte me dat niet zo maar herken het wel. Van dat overwerken. Dat sluipt er in en voor je het weet is je leven om je werk heen gedraaid. Baanbalen, jobtobben, ellendewentelen – leuk gevonden denk je, maar het leidt allemaal tot sleurstress en ongezonde toestanden.

Gelukkig is Flos heel concreet over wat je moet doen als je last hebt van je werk. Hij neemt je aan de hand door al die gevaarlijke aspecten van de werkende mens en in de laatste twee hoofdstukken laat hij heel concreet zien wat je moet doen. Vooral het allerlaatste hoofdstuk heeft mij de ogen geopend. En het is de moeite waard om de testen te doen op de website van het boek (antisleurboek.nl). Dat ga ik eens fijn doorgegeven aan een paar collega’s van mij.

Een aanrader dus. Je vliegt er doorheen en daarna denk je gegarandeerd anders over je werk. Beter. Gezonder. Nu meteen bestellen dus!

door: RoosP

Ook verkrijgbaar als: Ebook (Prijs: € 15,99)

bestel dit boek

bol.com Partner