Assertief op het werk

Assertief op het werk
$17.99
Author:
Series: Persoonlijke Ontwikkeling, Book 0
Genre: Persoonlijke Ontwikkeling
Publisher: Thema
Publication Year: 2008
ISBN: 905871473
Tijdens een vergadering niets durven zeggen. Werk aanvaarden waar u eigenlijk geen tijd voor hebt. Met een grote boog om conflictsituaties heen lopen.
About the Book

assertief op het werk Tijdens een vergadering niets durven zeggen. Werk aanvaarden waar u eigenlijk geen tijd voor hebt. Met een grote boog om conflictsituaties heen lopen.

Dit soort sub-assertief gedrag kan het u in werksituaties knap lastig maken. Veel mensen doen zichzelf te kort, omdat zij bang zijn anderen te kwetsen.

Als u zich assertief gedraagt laat u uw gedachten, wensen en gevoelens zien op een manier die uw relaties met anderen niet in gevaar hoeft te brengen. U beweegt zich vrijer en u kunt meer richting geven aan uw leven. Dit boek helpt u bij het nemen van die eerste drempels.

Recensie(s)
De auteurs onderscheiden drie soorten gedrag als er gelet wordt op het voor jezelf opkomen en toch een goede relatie opbouwen/houden; namelijk agressief, sub-assertief en assertief gedrag.

Zij zien deze laatste gedragsstijl als het optimum tussen beide andere, dat wil zeggen een open en eerlijke communicatie (via spraak en non-verbaal gedrag) waarbij men niet bang behoeft te zijn voor elkaar. Assertiviteit wordt zo een manier van conflicthantering, mede doordat het elkaar observeren en het waarderen van voornemens en het waargenomene even belangrijk zijn.

Assertiviteit is weer een populair onderwerp. Deze uitgave is bedoeld voor een breed publiek.

De opdrachten aan de lezer zijn gericht op zelfonderzoek, omgangsregels en ontspanning. Een weergave van de werkwijze van het bureau Schouten & Nelissen, iets dat zich ook weerspiegelt in de literatuurlijst.

door: Biblion recensie, Redactie

Reviews
4 Stars Vlot geschreven met leuke voorbeelden
Een vlot te lezen boekje met een aantal duidelijke voorbeelden van sub-assertief gedrag. Zeker een aanrader voor mensen die moeite hebben om voor hun eigen gevoel uit te komen.

door: Bergen op Zoom

4 Stars Uitnodigend tot praktiserend!
Het boekje is mijn lijfboek geworden; op een duidelijke en praktische manier krijg je handreikingen om assertiviteit meteen toe te passen. Niet alleen op t werk, maar ook in t persoonlijk leven. Het was voor mij een genot nu eens een assertiviteitsboek te lezen wat niet bol staat van theoretische achtergrond, eideloze tests etc…Ik vind het dus een aanrader!

door: Dieren

bestel dit Eboek

bol.com Partner