Burn-out

Burn-out
$14.99
Author:
Series: Burn-Out, Book 0
Genre: Burn-Out / Bore-Out
ISBN: 9058314804
In dit specifieke op vrouwen gerichte boek wordt een duidelijk gestructureerd stap-voor-stapprogramma om oververmoeidheid en overbelasting te voorkomen of er vanaf te komen gegeven.
About the Book

Burn-Out, Wanneer vrouwen over hun grenzen gaan.

In dit specifieke op vrouwen gerichte boek geeft Sabine Fabach een duidelijk gestructureerd stap-voor-stapprogramma om oververmoeidheid en overbelasting te voorkomen of er vanaf te komen. Het verklaart de achtergronden van een burn-out en laat zien hoe je op een andere manier met jezelf kunt omgaan. Daarbij houdt ze de levensvreugde in de gaten, maar ook de veroorzakers van overbelasting en stress.

Recensie(s)
De Oostenrijkse auteur, hulpverleenster en erkend expert, wil haar vele ervaringen met vrouwen die in een burn-out terecht zijn gekomen, gebruiken om hun inzicht te geven hoe zij die situatie kunnen herkennen en daarnaar kunnen handelen.

Na een zelftest beschrijft ze fasen in het verloop van het burn-outsyndroom, herkenning van stressvolle situaties en manieren om stress te lijf te gaan bij henzelf of bij anderen in hun omgeving. Ze sluit af met een maatschappijkritisch betoog om in verzet te komen tegen overtrokken verwachtingen en prestatiedruk in werk- en privesituaties. Dat geldt vooral voor vrouwen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en prestatievermogen.

Het boek bestaat uit louter tekst; binnen de hoofdstukken vormen paragraafkoppen de enige onderbreking om de leesbaarheid te ondersteunen. Een boek met interpretaties over werken en leven in een cultuur, waar gezag en gehoorzaamheid een belangrijke rol spelen.

Toch zullen de beschreven situaties voor velen herkenbaar genoeg zijn om te kunnen ontdekken dat stress nabij is en dat (vroegtijdig) ingrijpen noodzakelijk is. Met een lijst van voornamelijk Nederlandstalige boeken en van Nederlandse en Belgische adressen en websites.

door: Ir. Drs. L.B. Struijk op Bol.com

bestel dit boek

bol.com Partner