De Baas de Baas

De Baas de Baas
$16.95
Author:
Series: Mijn baas, Book 0
Genres: Management, Secretaresse
ISBN: 9077881514
De secretaresses van prominente topmanagers en politici vertellen hoe het is om te werken voor een bekende baas. En wie heeft het nu eigenlijk voor het zeggen? Topsecretaresses zijn de stille kracht achter 'hun baas'. Ze zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt zonder op de voorgrond te treden.
About the Book

De secretaresses van prominente topmanagers en politici vertellen hoe het is om te werken voor een bekende baas. En wie heeft het nu eigenlijk voor het zeggen?

Topsecretaresses zijn de stille kracht achter ‘hun baas’. Ze zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt zonder op de voorgrond te treden. Maar hoe is het om altijd in de schaduw te staan van een topman of -vrouw die bij een breed publiek bekend is en van wie dus iedereen wel wat vindt? Om de buffer tussen de baas en de rest van de wereld te zijn? En hoe ga je als topsecretaresse om met de eigenaardigheden van je baas en de vertrouwelijkheden die je hoort? Of als er een crisis is en de buitenwereld over je heen valt?

Lees waarom Hans Wiegel en zijn secretaresse elkaar na 22 jaar nog steeds met ‘u’ aanspreken, waarom de secretaresse van Jan des Bouvrie elk jaar een paar designschoenen krijgt en waarom de bekende advocatenbroers Anker geen personeelsfeest meer mogen organiseren.

Recensie(s)
Dit boek geeft een beeld van de ‘vrouw’ achter diverse beroemde mannen en vrouwen. De secretaresses c.q managementassistentes van bekendheden staan in dit boek centraal. Haar (of zijn) rol als spin in het web wordt via veertien portretten goed weergegeven; naast een uitgebreide blik in de wereld van secretaresses komen ook de bazen aan bod. Allen geven zij aan niet zonder hun stille kracht te kunnen en dat zeker ook niet willen. Bekendheden en hun stille krachten zijn onder anderen Job Cohen & Judith Vos, Jan des Bouvrie & Liesbeth van Pelt en Hans Wiegel & Thea Dellepoort. Hoe je het ook wendt of keert, secretaresses hebben door hun unieke positie macht. Uit de portretten in dit boek blijkt dat een goede secretaresse haar macht wel gebruikt, maar nooit misbruikt. Ook wordt uit dit boek duidelijk dat de secretaresse van tegenwoordig in niets meer lijkt op het clichebeeld dat bijna onuitroeibaar is, ‘the Miss Moneypenny’. Anno 2009 is een secretaresse een kordate, doortastende man of vrouw, die inhoudelijk kennis van zaken heeft en trots is op zijn/haar leidinggevende en op zichzelf.

door: A. Bakelaar op Bol.com

Reviews
4 Stars – Niet alleen voor secretaresses
De baas de baas is een boek samengesteld uit de verhalen van secretaresses die voor topmanagers werken. Het leuke is dat ook de topmanagers hun mening geven over hun secretaresse. Bij toevallig zag ik dit boek op de site van bol.com. De beschrijving sprak mij aan om dat ik zelf als secretaresse werkzaam ben. Na binnenkomst van dit boek kon ik niet wachten om te starten met dit boek. De verschillende verhalen zijn leuk geschreven en sommige situaties zijn heel herkenbaar voor mij. Ik kan dit boek aanraden aan iedereen die als secretaresse werkzaam is. Het is leuk om te lezen hoe de verschillende relaties zijn tussen de secretaresse en de topmangers. Maar het boek is ook heel geschikt voor de topmanager. Zij lezen dan de verhalen van de secretaresses en hoe zij tegen het vak aankijken en waarom de klink tussen de baas en secretaresse er is. Maar ben je geen secretaresse of topmanager dan kan ik je dit boek ook zeker aanraden. Het leest namelijk vlot en het is voor iedereen interessant om te lezen hoe de werkrelaties zijn tussen mensen die zo nauw samenwerken.

door: ‘s-gravenhage

5 Stars – Heerlijk boek met verrukkelijk vleugje voyeurisme
Heb dit boek in één adem uitgelezen! Geweldig om via de ogen van de secretaresse even achter de schermen te kunnen kijken van leven en werk van bekende bazen. Het boek staat vol grappige, soms zelfs hilarische anekdotes. Daarnaast geeft het een goed beeld van het uitgebreide takenpakket van de hedendaagse secretaresse. Heel herkenbaar voor secretaresses èn bazen en een eye-opener voor alle mensen die niet in een van beide categorieën vallen, maar wel graag op het puntje van het directiebureau zitten!

door: amersfoort

5 Stars – Wat origineel
Wat een goed idee om de secretaressen van bekende personen te interviewen! Een zeer origineel idee van de auteur. Buiten dat is het boek vlot en leesbaar geschreven. Voor zowel iedere baas en secretaresse heel leuk om te lezen. Kopen dus!

door: Warnsveld

bestel dit boek

bol.com Partner