De One Minute Manager

De One Minute Manager
$17.50
Author:
Series: Management, Book 0
Genre: Management
ISBN: 9047001524
Maar al te vaak krijg je als manager het verzoek om iets op te lossen dat eigenlijk door een ander gedaan moet worden. De verleiding is dan groot om te zeggen: ‘Geef maar, ik kijk er wel even naar.’
About the Book

Maar al te vaak krijg je als manager het verzoek om iets op te lossen dat eigenlijk door een ander gedaan moet worden. De verleiding is dan groot om te zeggen: ‘Geef maar, ik kijk er wel even naar.’

Degenen die met het verzoek kwam loopt verder en u zit met zijn of haar probleem opgescheept….Ken Blanchard en William Oncken gebruiken in dit boek een treffend beeld voor deze situatie: er is zojuist een aap van zijn schouder op de uwe gesprongen!

Recensie(s)
Managementboeken staan vaak bol van theorie, met verwijzingen naar andere boeken en schrijvers. Dit boekje – voortbouwend op seminars over managementtime – geeft een praktische handleiding zonder dit fenomeen.

Het overbekende ‘aapje’ op bureaus, ruggen en schouders van de managers dat symbool staat voor een probleem, vormt het kernbegrip van dit boekje. Een manager moet leren welke problemen hij moet oplossen en welke problemen hij moet delegeren. Veranderen van doeners naar managers is het resultaat.

Een aardig boekje dat feitelijk niets nieuws brengt. De wijze waarop de stof wordt gepresenteerd, beknopt en humoristisch, maakt het tot een leuk boekje ‘tussendoor’. De schrijvers zijn terzake kundig, dat wel, maar zonder enige kennis van managementstijlen zal de lezer zich afvragen hoe serieus het boekje op zich is. De boodschap is wel helder. Bestemd voor een zeer breed publiek.

door: Redactie Bol.com

Reviews
3 Stars – Compact en toegankelijk
Een zeer toegankelijk boekje over een zeer herkenbaar onderwerp. Het leest gemakkelijk weg en is niet dik, waardoor je in betrekkelijk korte tijd een aantal handige manieren aangereikt krijgt om met je “apen” om te gaan.

De belangrijkste aanwijzingen voor goed apenmanagement worden paginagroot weergegeven zodat je ze gemakkelijk kunt opzoeken, mocht je nog eens je geheugen willen opfrissen.
Het boekje heeft een hoog “o ja” gehalte en mist op zeker moment wel wat diepgang. Desalniettemin een aanrader voor iedere leidinggevende.

door: jufLineke

5 Stars – Een heel inspirerend en practisch boek over (hoe te) delegeren
Met dit boekje werk ik al een jaar of 15. Cliënten en cursisten van mij die ik coach of train zijn er blij mee. Het is vlot leesbaar en fantastisch practisch in de stappen die je kunt zetten in het delegeren. Het leert je rekening te houden met de mate waarin je iets aan iemand kunt overlaten (of niet). Apenmanagement wordt een begrip, de metafoor helpt om de goede dingen te kiezen om te doen. Altijd een succes! EH

door: zeist

bestel dit boek

bol.com Partner