Effectief mondeling communiceren

Effectief mondeling communiceren
$20.00
Author:
Series: communicatie, Book 0
Genre: Communicatie
ISBN: 9059317009
Effectief communiceren in 3 stappen. Hoe kijkt mijn omgeving naar mijn manier van communiceren, wat wordt door anderen gezien als mijn kwaliteit en welke valkuilen heb ik?
About the Book

In dit boek staat de communicatiestijl van de lezer centraal.

Het geeft antwoorden op vragen als: Hoe kijkt mijn omgeving naar mijn manier van communiceren, wat wordt door anderen gezien als mijn kwaliteit en welke valkuilen heb ik?

Ook geeft het boek inzicht in de consequenties van je communicatiestijl. Hierbij kan gedacht worden aan het omgaan met stress, het toepassen van een beschermingsconstructie en het doorbreken van de vicieuze cirkel die elke communicatiestijl in zich draagt.

Verder gaat het boek in op de vraag waarom iemand gaat praten zoals hij of zij praat. Inzicht dat, als het gaat om effectief communiceren, thuishoort in het basispakket van iedere professional.

In het boek worden drie communicatiestijlen onderscheiden die je tijdens gesprekssituaties kunt herkennen, namelijk bij mensen die starten met praten en bij mensen die starten met observeren. Binnen de laatste categorie kan onderscheid gemaakt worden tussen mensen die al dan niet conflictvermijdend zijn. Ervaringen van professionals die de afgelopen jaren gewerkt hebben met deze methode zijn in het boek verwerkt. Op basis van deze informatie krijg je aan de hand van concrete vragen inzicht in je persoonlijke communicatiestijl en kun je in drie stappen (herkennen, controleren en handelen) je valkuilen minimaliseren waardoor je kwaliteiten meer tot hun recht komen.

Ten slotte worden ideeën aangereikt om adequaat te anticiperen op de communicatiestijl van je gesprekspartner(s). Met dit inzicht in het gedrag van jezelf en anderen kun je een aantal theoretische onderwerpen, zoals gespreksvoering, gesprekstechnieken en presenteren effectief toepassen in de praktijk. Bij de behandeling van deze onderwerpen wordt zo veel mogelijk een link gelegd naar je persoonlijke communicatiestijl.

Recensie(s)
Dit boek is specifiek bedoeld voor wo-en hbo-studenten, maar is eveneens geschikt voor iedereen die effectiever wil communiceren in een zakelijke omgeving. Hoe communiceer ik, hoe ziet mijn omgeving mij, wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen? Het zijn enkele van de vragen die worden beantwoord.

Behalve inzicht in de eigen communicatiestijl en het ontstaan daarvan wordt in de eerste drie hoofdstukken ingegaan op het ontstaan en op mogelijkheden tot verandering door in drie stappen (herkennen, controleren en handelen) valkuilen te minimaliseren waardoor kwaliteiten meer tot hun recht komen. In het boek worden drie communicatiestijlen onderscheiden. In hoofdstuk vier, vijf en zes wordt ingegaan op gesprekstechniek, opbouw van een gesprek en presentatie. Daar kan het verworven inzicht effectief worden toegepast. Met lijstje van gebruikte en aanbevolen literatuur. Voor trainers en docenten is er een digitale handleiding op de website van de uitgever.

De auteur is docent professionele mondelinge communicatie en trainer.

door: Drs. Sasja E.A. Nicolai op Bol.com

Reviews
4 Stars – Effectief boek over communiceren
Dit boek word gebruikt als ondersteuning in een praktische basis opleiding voor Jobcoaches, dit geeft exact weer wat wij bedoelen met communiceren waarbij je rekening houdt met alle details van de ander.

door: TopcoachKairos

bestel dit boek

bol.com Partner