Excelleren in je werk

Excelleren in je werk
$22.50
Het verschil in goed en buitengewoon goed. Excellent zijn is iets precies op tijd, precies genoeg en precies goed doen. Het is datgene doen waar de situatie om vraagt.
About the Book

Excellent zijn is iets precies op tijd, precies genoeg en precies goed doen. Het is datgene doen waar de situatie om vraagt.

Als professional word je betaald om onder complexe omstandigheden het beste resultaat te behalen. Excellent werk afleveren gebeurt af en toe spontaan, moeiteloos. Je stijgt boven jezelf uit om precies dat te doen wat op dat moment nodig is. Maar dat lukt lang niet altijd. Wat het verschil maakt, is de kwaliteit van het bewustzijn waarmee je optreedt.

Excelleren begint bij hoe je bent en uit zich in hoe je handelt. Om tot excellent handelen te komen is synergie tussen de vijf aspecten van excellentie nodig. Inzicht, waarnemen, daadkracht, intentie, en als belangrijkste: het gebruiken van de kracht van het bewustzijn zelf. Ontbreekt één van deze aspecten, dan gaat je handelen mank.

Excelleren in je werk biedt adviezen, oefeningen en inzichten die nodig zijn om te excelleren. Dit praktische boek helpt je je normale prestaties te overtreffen en het verschil te maken tussen middelmaat en het juiste doen op het juiste moment.

Gert-Jan van Schaik en Jaco Friedrich zijn gedegen getraind in bewustzijnsontwikkeling en hebben als trainer en coach duizenden professionals geholpen bij hun ontwikkeling.

Recensie(s)
Excellent zijn is iets precies op tijd, precies genoeg en precies goed doen, en je daar volkomen van bewust zijn. Dat hoeft geen spectaculaire prestatie te zijn, toch lukt het niet altijd om zo’n optimaal resultaat te behalen. Dit studieboek met theoretische achtergrond, voorbeelden en oefeningen, helpt de lezer om te excelleren, aldus de auteurs. Ze leggen uit welke vijf aspecten daarvoor belangrijk zijn.

De nadruk ligt daarbij op bewustzijn, weten wat je doet en niet alleen routinematig handelen. Dat automatische handelen is goed te gebruiken in bekende situaties. In onverwachte of ongekende situaties stuurt en regelt het bewustzijn de aandacht en de emotie, zowel bij het waarnemen van jezelf en de situatie als bij het kiezen en beoordelen van je handelen. Vandaar de oefeningen voor zelfreflectie om het bewust zijn (kennis over jezelf en de specifieke situatie) te vergroten.

Een post-mbo-studieboek, dat nog de nodige abstractie vraagt van de lezer, want excellent zijn is zowel een heerlijk kopje koffie presenteren als doortastend leiding geven aan een crisissituatie.

door: Drs. J.J.M. van der Heijden op Bol.com

Reviews
5 Stars – Excelleren kun je sturen
Gert-Jan van Schaik en Jaco Friedrich maken aannemelijk dat excelleren in je werk geen wonder is, maar iets dat je kunt sturen. Dat doe je met je bewustzijn en hoe je dat doet wordt duidelijk door de vele praktische voorbeelden en korte oefeningen in het boek. Ik vind de oefeningen heel aanstekelijk, ze nodigen me uit om zelf al kleine stapjes te zetten, bijvoorbeeld: uitgaan van de wij-intentie, congruent zijn, stoppen met piekeren en je voorstellen hoe het loopt als problemen opgelost zijn. ‘Excelleren in je werk’ is een boek om bij je te hebben en af en toe in te snuffelen, zodat je elke keer een stukje kunt pakken en gebruiken.

door: KarindeGalan

5 Stars – Een (bijna) eindeloos meesterwerk
Het boek “Excelleren in je werk” leest prettig en bevat vele praktische oefeningen.
De heldere structuur, zonder dat je als lezer wordt overladen met theorieen ( die zeker de basis vormen voor dit boek). De titel doet zichzelf te kort: het is zeker ook toepasbaar in je dagelijks leven naast je werk.

Een (bijna) tijdloos meesterwerk!

door: Tijko

bestel dit boek

bol.com Partner