Gesprekken in organisaties

Gesprekken in organisaties
$54.95
Authors: ,
Series: communicatie, Book 0
Genres: Communicatie, Management
ISBN: 9001815421
Adequaat kunnen communiceren is één van de belangrijkste vereisten voor goed leiderschap. Er komen verschillende soorten tweegesprekken aan bod, zoals interviews, selectie-, sollicitatie-, functionerings-, begeleidings-, advies-, verkoop- en slecht-nieuwsgesprekken.
About the Book

Adequaat kunnen communiceren is één van de belangrijkste vereisten voor goed leiderschap. ‘Gesprekken in organisaties’ geeft aan de hand van praktijkvoorbeelden en concrete gesprekken een duidelijk zicht op dergelijke toekomstige situaties.

Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel worden basisvaardigheden behandeld. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen luistervaardigheden, zender- of spreekvaardigheden en regulerende vaardigheden.

In het tweede deel komen verschillende soorten tweegesprekken aan bod, zoals interviews, selectie-, sollicitatie-, functionerings-, begeleidings-, advies-, verkoop- en slecht-nieuwsgesprekken. Het laatste deel is gewijd aan groepsgesprekken en behandelt onderwerpen als vergaderen, besluitvorming, conflicthantering, onderhandelen en presenteren.

De praktijkvoorbeelden zijn ontwikkeld in samenspraak met het bedrijfsleven. Deze zijn gesitueerd in een onderneming waarvan de organisatievorm uitvoerig wordt beschreven. Realistische oefeningen bij elk hoofdstuk maken het de studenten mogelijk zich optimaal toe te rusten voor hun latere beroepspraktijk.

bestel dit boek

bol.com Partner