Geweldloze Communicatie

Geweldloze Communicatie
$25.00
Author:
Series: communicatie, Book 0
Genre: Communicatie
ISBN: 9047703618
Geweldloze Communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat.
About the Book

Boos worden is een manier om in onze behoefte te voorzien. Hoe kun je op een andere manier overbrengen wat je wilt? Zonder jezelf of de ander tekort te doen?

Geweldloze Communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend. De belangstelling voor Rosenbergs benaderingswijze is groter dan ooit.

In Nederland en België houden talrijke organisaties zich al jaren bezig met het bekendmaken en trainen van het model — niet alleen in de privésfeer, maar ook op de werkplek, op school en in de politiek.

Recensie
De tweede editie van dit Amerikaanse leerboek over gesprekstechnieken is opnieuw uitgebracht door Jan Carel van Dorp die deze methode gebruikt in zijn Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie.

De inhoud van het boek is vrijwel ongewijzigd, de vertaling is hier en daar aangepast. De gesprekstechnieken zijn gericht op het oplossen van conflicten. De manier waarop mensen in conflictsituaties op elkaar reageren, met name hun taalgebruik, leidt vaak tot een negatieve spiraal waarin irritatie, boosheid, verzet en angst de boventoon voeren.

De auteur laat zien hoe je kunt voorkomen dat conflicten zich verergeren en hoe je kunt werken aan een oplossing. Het boek bevat heel veel herkenbare voorbeelden. Elk hoofdstuk besluit met een oefening. Het is goed bruikbaar voor een breed publiek zowel om individueel te lezen als in onderwijssituaties.

door: Jos van Dijk op Bol.com

Reviews
5 Stars – Eye Opener
Dit boek heeft mij geholpen om beter te communiceren. Ik liep nog wel eens langs de gevoelens van anderen en nu heb ik dit beter in de gaten. Vaak worden de dingen niet gezegd zoals mensen ze eigenlijk bedoelen. Met dit boek is mij dit in elk geval duidelijker geworden.

door: wolkur

4 Stars – Visie
Aan de hand van ervaringen/ voorbeelden legt psycholoog Marshall Rosenberg Ph.D. zijn visie uit. Jammer genoeg is zijn schrijfstijl niet zo goed als zijn boodschap. (Of is dit te wijten aan de vertaling?)

Op Youtube zijn opnames te vinden van zijn lezing/ workshop over dit boek! Bij deze workshop licht hij zijn visie toe met behulp van 2 handpoppen (jakhals en giraffe):

door: RFSE

bestel dit boek

bol.com Partner