Het Groot Complimenten Boek

Het Groot Complimenten Boek
$24.95
Authors: ,
Series: communicatie, Book 0
Genres: Communicatie, Management, Overige
ISBN: 9461260377
Complimenten zijn altijd welkom, maar waarom zijn we er dan zo zuinig mee? Ontdek hoe je thuis en op het werk mensen kunt waarderen met originele, oprechte complimenten.
About the Book

Het is heerlijk als iemand je laat weten dat je er goed uitziet, dat je een bijzondere prestatie hebt geleverd of dat je veel voor hem of haar betekent.

Complimenten zijn altijd welkom, maar waarom zijn we er dan zo zuinig mee? Ontdek hoe je thuis en op het werk mensen kunt waarderen met originele, oprechte complimenten.

Hoe geef je een goed compliment? Welke valkuilen moet je vermijden bij het geven van complimenten? Hoe neem je complimenten in ontvangst? Geen vraag blijft onbeantwoord in dit veelzijdige boek. Ontdek de kracht van waardering en maak van complimenteren je tweede natuur.

De bekende lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk (auteur van de bestseller Manipuleren kun je leren) en waarderingsexpert Hans Poortvliet hebben samen een uniek en prachtig vormgegeven boek geschreven over een van de meest onderschatte aspecten van de menselijke psychologie.

Inhoudsopgave
Inleiding

 1. Het begint bij erkenning
 2. Maak ruimte voor het compliment
 3. Waarom is complimenteren maken toch zo moeilijk
 4. Valkuilen bij het geven van complimenten
 5. Hoe geef je een goed compliment?
 6. Een kritische kijk op kritiek
 7. Van afbrandcultuur naar complimentencultuur
 8. Motiveren met schouderklopjes
 9. Vissen naar complimenten
 10. Sprakeloos complimenten
 11. Complimenten aan jezelf: zelfwaardering
 12. Hoe neem je complimenten in ontvangst?
 13. Bijzondere complimentenmomenten
 14. Hartelijk dank

Leestips & Over de auteurs

Doemdenken
Waardeer en je krijgt meer, schrijven de auteurs Frank van Marwijk en Hans Poortvliet in hun boek. Van Marwijk: ‘We moeten nu echt eens stoppen met doemdenken, afkraken en bekritiseren. Zeg nou zelf: hoe zouden sporters presteren als ze vanaf de zijlijn alleen zouden horen wat ze verkeerd doen? We moeten elkaar juist aanmoedigen en complimenteren voor wat er goed gaat! Dat geldt voor je kinderen op school, je partner thuis en je collega’s op het werk. Dat is niet alleen heel motiverend voor hen, maar het zorgt ook voor een betere onderlinge verstandhouding. En op termijn is zelfs de economie daarbij gebaat.’

Doordenkers
Van Marwijk en Poortvliet hebben met Het groot complimentenboek het meest uitgebreide boek over waardering geschreven. In bijna driehonderd geïllustreerde pagina’s is te lezen wat je thuis en op het werk met complimenten kunt bereiken. Het boek staat vol praktische voorbeelden, achtergronden, quotes, tips en doordenkers over waardering. Verder bevat het ruim veertig interviews met diverse professionals over hun mooiste compliment. Tegelijkertijd is de Complimentenkalender 2013 verschenen, met 365 weetjes en tips.

Reviews
4 Stars – Hoe geef ik een compliment
Alles wat je wilt weten (of dacht te weten) lees je in dit boek over het geven van de juiste complimenten en niet onbelangrijk op het juiste moment en het moet gemeend zijn!!
Het is een echte aanrader vooral als je een leidinggevende functie hebt!

Ray1963

5 Stars – Leerzaam en leuk om te lezen
Eigenlijk zou iedereen dit boek moeten hebben. Helemaal als je veel met mensen werkt en omgaat. Zelf volg ik nog een opleiding en vind het erg leerzaam om te lezen en daarna daadwerkelijk situaties tegen te komen en te zien hoe je iets kan verbeteren. of als je iets wilt zeggen je terug denkt aan het boek en het goed kan uitvoeren.

het lijkt allemaal heel makkelijk om elkaar complimenten te geven.En je denkt dat je het goed doet, alleen bij iemand anders kan het toch anders overkomen.
Vele leuke tips, voorbeelden in dit boek… mooie uitgaven en een iets hardere paperback! :)

Smiley
bestel dit boek

bol.com Partner