Het Grote 50+ Werkboek

Het Grote 50+ Werkboek
€19.95€14.95
Authors: , ,
Series: solliciteren, Book 0
Genres: Persoonlijke Ontwikkeling, Solliciteren, Werk & Loopbaan
Publisher: Big Business Publishers
Publication Year: 2015
ISBN: 9789491757198
Werkzoekende 50-plussers hebben het erg moeilijk op de arbeidsmarkt. Slechts 1 op de 6 komt na ontslag weer aan een vaste baan. Het grote 50+ werkboek laat zien hoe je als 50-plusser wél aan het werk komt.
About the Book

Het Grote 50+ Werkboek: praktisch, inspirerend én confronterend voor werkzoekenden.

Werkzoekende 50-plussers hebben het erg moeilijk op de arbeidsmarkt. Slechts 1 op de 6 komt na ontslag weer aan een vaste baan. Het grote 50+ werkboek laat zien hoe je als 50-plusser wél aan het werk komt.

Vice-premier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher nam vandaag (14 september) het eerste exemplaar in ontvangst. ´’De hoge werkloosheid onder 50-plussers raakt ons allemaal´, zegt Asscher. ´Ik ga lessen trekken uit dit boek’. De vele honderden miljoenen die de overheid uitgeeft aan banenplannen en extra activiteiten voor 50-plussers hebben vooralsnog geen effect.

’Natuurlijk hebben 50-plussers volop kansen’, zegt Anne-Marije Buckens, een van de auteurs van Het grote 50+ werkboek. ‘Maar ze vinden vaak onvoldoende aansluiting op de arbeidsmarkt. Ze moeten begrijpen dat die flink is veranderd. De vaste baan is vrijwel buiten bereik, maar werk is er genoeg. Zoek dus geen baan, maar zoek werk.

Anne-Marije Buckens schreef het boek met de journalisten Judith Spruit en Donald Suidman. Zij is oprichter van het loopbaancentrum 50 Company. ‘In de praktijk blijkt dat niet de leeftijd het grootste struikelblok is voor deze doelgroep, maar het ontbreken van kennis over de arbeidsmarkt van vandaag.’
Met ervaringsverhalen, feiten en cijfers, portretten, tips, achtergrondverhalen, en vele praktische opdrachten geven de auteurs inzicht in hoe de arbeidsmarkt tegenwoordig werkt en hoe je als 50-plusser je plek in deze snel veranderende markt verovert en behoudt. In verschillende persoonlijke verhalen komen typische 50-pluskwesties aan de orde, zoals ondernemen op latere leeftijd en de vraag: wat als er in mijn vakgebied geen werk meer is?
In het boek wordt de 50-plusser zelf niet gespaard. De gouden kooi waarin veel 50-plussers terecht zijn gekomen komt aan de orde, net als de vraag: hoe verwend ben jij? Een ervaren recruiter schetst in het boek hoe je een sollicitatiebrief schrijft waarbij de werkgever niet meteen denkt: ‘Die is oud’.

De auteurs doen ook aanbevelingen voor politici, overheden en beleidsmakers in een ‘50+ verlanglijstje’. Daarin pleiten ze voor een versoepeling van de sollicitatieplicht en het aanbieden van riante, inspirerende en effectieve begeleiding. ‘Geef ze de ruimte om te doen wat nodig is om werk te vinden. Namelijk: Weten wat je waard bent, weten hoe de arbeidsmarkt is veranderd en maximaal in contact komen met werkgevers, opdrachtgevers of klanten.’

Inhoudsopgave
Woord Vooraf

1. Wat is het probleem?
2. De nieuwe arbeidsmarkt
3. De werkgevers
4. De gouden kooi
5. Beleid
6. Ondernemen
7. Vind jezelf opnieuw uit

Tot slot – En dan nog…

bestel dit boek

 

bol.com Partner