Hoe vind ik een baan, in 2014?

Hoe vind ik een baan, in 2014?
$19.95
Authors: ,
Series: solliciteren, Book 0
Genre: Solliciteren
Publisher: Werf & Media
Publication Year: 1e druk, 2013
ISBN: 9081675605
Haal die beren van de weg en vind de baan die bij je past! Solliciteren hoeft niet lastig te zijn. Wel kost het tijd en moeite. Wij gaan je helpen om in 2014 die baan te vinden die je altijd al zocht!
About the Book

Wij gaan je helpen om in 2014 die baan te vinden die je altijd al zocht!

Het zoeken naar een baan gaat gemakkelijker als je weet waar je je vacatures kunt vinden. In de praktijk vind je maar een klein gedeelte van de voor jou passende vacatures. De kans op succes vergroot je door de juiste kanalen op de juiste manier te gebruiken. Hiermee geef je de concurrentie in 2014 het nakijken.

In dit praktische boek nemen wij je mee om jouw baan te vinden via oriëntatiekanalen die voor jou werken. Met Hoe vind ik een baan ben je in staat om:

 • minimaal drie keer meer passende banen te vinden
 • met behulp van tips, je positief te onderscheiden
 • je kans om op gesprek te komen maximaal te vergroten
 • de juiste kanalen goed te gebruiken
 • effectiever om te gaan met je tijd

Auteurs

Dorien Waasdorp-Slotboom werkt ruim 15 jaar in functies dicht op de arbeidsmarkt; van intercedent tot recruiter en van trainer en begeleider van baanzoekers tot HR Business Partner. In haar werk heeft ze duizenden sollicitanten gesproken, honderden personen moeten aantrekken en actuele kennis opgedaan van alle facetten die voor het aantrekken van personeel nodig zijn.

Geert-Jan Waasdorp is 14 jaar arbeidsmarktspecialist en onderzoekt continu de manier waarop werkgevers en werknemers elkaar vinden op de arbeidsmarkt. Die gegevens en kennis, verzamelt door Intelligence Group, zijn verwerkt in de gerichte oplossingen die dit boek biedt.

 
Inhoudsopgave
Inleiding
Leeswijzer

 1. Netwerk
 2. Vacaturesite
 3. Open sollicitatie
 4. Uitzendbureau
 5. Werving- en selectiebureau
 6. Werken bij site/bedrijvensite
 7. Interne vacature
 8. Bedrijf binnenlopen / bedrijf bellen
 9. Oriëntatie op scholen en universiteiten
 10. Zoekmachine
 11. Krant
 12. UWV
 13. Cv uploaden in databank vacaturesite
 14. Social media
 15. Huis-aan-huis bladen
 16. E-mail service / job alert
 17. Re-integratiebedrijf / outplacementbureau
 18. Advertentie in de etalage
 19. Vakblad en tijdschrift
 20. Bedrijfspresentatie / open dag
 21. Carrièrebeurs / banenbeurs
 22. Stage
 23. Internationaal werken
 24. Telefoongids & Gouden Gids

Recensie(s)
Een populair geschreven en zeer toegankelijke gids, bedoeld als hulpmiddel bij het zo systematisch en effectief mogelijk zoeken naar banen op de arbeidsmarkt. De nadruk ligt op het gericht gebruikmaken van mogelijkheden binnen de complexiteit van de markt. Voorzien van tips, concrete aanwijzingen, waarschuwingen, voorbeelden en illustraties om iets te verduidelijken. Geen theorie of theoretische kaders; die passen ook niet in de opzet. De focus ligt op de praktijk van het vinden van een baan. Basis is een modelletje, dat dit zoeken moet ondersteunen en waar haalbaarheid voorop staat. Hoewel informatie zich uitstrekt tot en met universitair niveau, is het niet op dat niveau gericht. Geen unieke publicatie, maar eerder een in een rij. Hierdoor is er sprake van uitwisselbaarheid, zonder dat dit op zich afbreuk doet aan de inhoud. Met talrijke, deels humoristische illustraties in kleur. Beide auteurs hebben een veeljarige loopbaan in relatie tot arbeidsmarktbemiddeling.

P.A. Sternfeld

Reviews
5 Stars – Aanrader: Met dit boekje kan iedereen een stageplek of baan vinden!
Behalve LinkedIn, kranten en vacaturesites zijn er nóg 21 manieren om geschikte vacatures te vinden. Al deze manieren (kanalen) worden duidelijk beschreven, met voor- en nadelen en veel praktische tips. Als je net als ik een goed overzicht wil hebben van werkelijk álle kanalen om een baan te zoeken is dit boekje écht een aanrader.
Je kan het gebruiken als je je eerste bijbaantje of een stageplek zoekt. Maar ook als je net als ik al zeer ervaren bent in het kansen zoeken op de arbeidsmarkt. Het is voor iedereen een verrassende eye-opener.

Helder geschreven, overzichtelijk en compleet! Bruikbaar voor iedereen die wil gaan werken.

door: MarykeS

bestel dit boek

bol.com Partner