Hoe word ik assertiever?

Hoe word ik assertiever?
$24.95
Author:
Series: Persoonlijke Ontwikkeling, Book 0
Genres: Persoonlijke Ontwikkeling, Psychologie
ISBN: 9058716791
De secretaresse die niets durft te zeggen als zij het te druk heeft en uiteindelijk overspannen raakt. De projectleider die recepties uit de weg gaat omdat hij bang is dat hij niemand vindt om mee te praten. De accountmanager...
About the Book

De secretaresse die niets durft te zeggen als zij het te druk heeft en uiteindelijk overspannen raakt. De projectleider die recepties uit de weg gaat omdat hij bang is dat hij niemand vindt om mee te praten. De accountmanager die met een grote boog om conflicten heenloopt omdat hij bang is dat hij ruzie krijgt met zijn collega’s …

Dit soort subassertief gedrag kan het mensen in werksituaties knap lastig maken. Velen van ons hebben het afgeleerd voor zichzelf op te komen. Zij vinden het moeilijk anderen te laten weten wat zij denken, voelen en willen. Ze zijn bang die anderen te kwetsen.

Maar tegelijkertijd doen ze zichzelf zo tekort.

Als je je assertief gedraagt, laat je je gedachten, wensen en gevoelens zien op een manier die de relatie met de ander niet in gevaar brengt. Het is echter niet gemakkelijk om je assertief te gedragen als je dat niet gewend bent. Je moet allerlei spannings- en vermijdingsdrempels over waar je tot voor kort veilig achter bleef staan. Maar als je eenmaal de eerste stappen hebt gezet, wordt het steeds makkelijker om assertiever te zijn. De voordelen zijn duidelijk: je beweegt je vrijer en je kunt meer richting geven aan je leven.

Hoe word ik assertiever? helpt je over de eerste drempels.

Inhoudsopgave
Voorwoord
Inleiding

  1. Het verschil tussen subassertief, agressief en assertief gedrag
  2. Communicatie: zenden en ontvangen
  3. Hoe reageer jij op de buitenwereld?
  4. Spanning en ontspanning
  5. Een verzoek doen, een verzoek weigeren en grenzen stellen
  6. Commentaar geven en krijgen
  7. Te veel van hetzelfde: over vastgeroeste patronen
  8. Conflicten hanteren en onderhandelen
  9. Voornemens omzetten in actie

Bijlagen
Verwijzingen
Literatuur

Recensie(s)
Dit boek is geschreven voor mensen die op hun werk assertiever willen worden. Het is geschreven op basis van assertiviteitstrainingen die 25 jaar lang gegeven zijn door Schouten en Nelissen.

De insteek van het boek is de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Het gaat er dan ook over hoe je onder een alsmaar toenemende werkdruk overeind kunt blijven terwijl je toch jezelf wilt blijven. Naast theorie bevat het boek tips, suggesties en praktische oefeningen. Onderwerpen die behandeld worden, zijn onder meer: het verschil tussen subassertief, agressief en assertief gedrag; communicatie; hoe reageer ik op de buitenwereld; een verzoek doen, een verzoek weigeren en grenzen stellen; commentaar geven en krijgen; en conflicten hanteren en onderhandelen. Met literatuurlijst. De auteurs zijn eerstelijns- en GZ-psycholoog en freelance trainer en supervisor.

door: Jannetta van der Zee op Bol.com

bestel dit boek

bol.com Partner