Hoe word ik een rat?

Hoe word ik een rat?
$19.95
Author:
Series: manipuleren, Book 0
Genre: Overige
ISBN: 9055942553
Konkelen, streken uithalen en samenzweren zijn in een organisatie een alledaagse bezigheid. Wie spant met wie samen? Wie zijn er 'twee handen op één buik'? Wie manipuleert wie, waartoe en hoe?
About the Book

Konkelen, streken uithalen en samenzweren zijn in een organisatie een alledaagse bezigheid. Wie spant met wie samen? Wie zijn er ‘twee handen op één buik’? Wie manipuleert wie, waartoe en hoe?

Mensen die vertrouwen op de formele verhoudingen, op het ‘nette’ spel, komen bedrogen uit. Beslissingen komen niet alleen tot stand door rationele afwegingen van voor- en tegenargumenten. Nee, het andere spel, het ondergrondse politieke machtsspel, is minstens even belangrijk.

In dit boek geeft de auteur inzicht in het politieke gedoe in bedrijven. Hij beschrijft op ironische en zeer toegankelijke wijze de meest voorkomende gore streken. Hij spoort de lezer aan om ‘politieker’ te worden. Welke belangen streven mensen na? Over welke machtsbronnen kun je eenvoudig beschikken? Wat is je eigen niveau van ‘rattigheid’? Hoe vind je de psychologische zwakheden van je tegenstrevers? Hoe speel je hoog spel? Op dit soort praktische vragen gaat de auteur in deze negatieve deugdenleer uitvoerig in. Ook opponeert hij tegen de verbraving in organisaties. Veel medewerkers worden met managementtheorieën om de oren geslagen en aangespoord tot ontwikkeling, synergie, meesterschap en bezieling, terwijl hun ervaring daar haaks op staat: de ervaring van graaien, naaien en piepelen.

Hoe word ik een rat? is een uitzonderlijk boek, niet alleen door de stellingnamen, de anekdotes, het schaamteloze maar vooral ook door zijn stijl.

Dr. Joep P.M. Schrijvers werkt voor De Baak Management Centrum VNO-NCW. Hij put uit een twintigjarige praktijkervaring als adviseur-manager en wetenschapper op het gebied van organisatieverandering en leerprocessen in profit- en nonprofitorganisaties. Hij houdt zich bezig met kwaadaardige, irrationele en toevallige processen in organisaties. Hij schrijft essays en is spraakmakend columnist bij het HRD-Magazine

Reviews
5 Stars – Great
Geweldig boek :)

Veel van geleerd,vind het leuk om die kleine dingen te herkennen,en wie weet zelf toe te passen ooit.

Pluspunten: Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Heldere uitleg, Verrassend

door: Diddlydumb

4 Stars – Waarom niet in e-book vekrijgbaar?
Een geweldig boek dat ik jaren geleden al heb gelezen. Ik ben het kwijtgeraakt en dacht het dat het inmiddels wel al als e-book verkrijgbaar zou zijn. Maar helaas, niet via betrouwbare Nederlandse sites te verkrijgen. Slome uitgever hoor.

door: Goaltje

bestel dit boek

bol.com Partner