Jobmarketing 2.0

Jobmarketing 2.0
$17.99
Author:
Series: solliciteren, Book 0
Genres: Solliciteren, Werk & Loopbaan
ISBN: 9000315050
Werk vinden: zo pak je het aan. Wachten tot er nieuw werk komt is geen optie. Je kunt het heft in eigen hand nemen en gaan 'jobmarketen'.
About the Book

Wachten tot er nieuw werk komt is geen optie. Je kunt het heft in eigen hand nemen en gaan ‘jobmarketen’. Want zo vind je sneller en actiever de baan die je wilt.

Aan de hand van theorie, invuloefeningen, voorbeelden en samenvattingen legt Aaltje Vincent helder uit hoe je anno nu het beste kan zoeken naar de baan die jij wenst.

Lees ‘Jobmarketing 2.0’ en

 • maak je persoonlijke arbeidsmarktplan;
 • schrijft een cv waar geen toekomstig werkgever omheen kan;
 • leer hoe je bij iedere stap LinkedIn, Twitter en Facebook slim inzet;
 • beleef (steeds meer) plezier aan het solliciteren!

Inhoudsopgave

 1. Jobmarketing
 2. Aan het werk!
 3. Invulling van vacatures
 4. Het curriculum vitae
 5. De arbeidsmarkt
 6. Netwerken voor werk
 7. Solliciteren
 8. Recensie(s)

Recensie(s)
Een boek voor mensen die werk willen vinden. Jobmarketing is een stapsgewijs traject voor het omgaan met je eigen arbeidsmarkt. De schrijfster bedoelt daarmee dat je je eigen arbeidsmarkt creëert in plaats van af te wachten of er een vacature in de krant komt, dat je netwerkt en dat je van solliciteren je werk maakt.

Het boek geeft veel praktische tips over bijvoorbeeld het schrijven van een sollicitatiebrief en curriculum vitae en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Het ondersteunt de lezer om een persoonlijk arbeidsmarktplan te maken, een goed cv te schrijven en te netwerken.

Verder bevat het boek diverse invuloefeningen en is het heel concreet geschreven. De auteur is jobmarketeer met ervaring in loopbaanadvies en management development. Deze nieuwe druk is geactualiseerd; onder meer wordt meer aandacht besteed aan social media.

door: Jannetta van der Zee op Bol.com

Reviews
5 Stars – Verplichte kost voor werkzoekers
Met Jobmarketing 2.0 heeft Aaltje weer een zeer praktisch werkboek geschreven. Elke werkzoeker kan met de theorie én de oefeningen aan de slag om de kans op het vinden van werk exponentieel te vergroten. De laatste (subtiele) inzichten zijn verwerkt. Het leest heel prettig, wordt nergens zweverig en het zorgt ervoor dat solliciteren, maar vooral netwerken, een plezieriger bezigheid wordt. In het boek staan veel voorbeelden en oefeningen. Ook voor alle loopbaanprofessionals een aanrader; ook al is veel bekend bij deze doelgroep, het zou me niet verbazen als ook zij een enkele ontdekking doet.
Ronald Herni

bestel dit boek

bol.com Partner