Komt een Manager bij de Dokter

Komt een Manager bij de Dokter
$12.95
Author:
Genre: Humor
ISBN: 946126030
Een goed vertelde anekdote brengt een beetje schwung in de vergadering, houdt de aandacht van de zaal vast. Het maakt niet uit of het de zuivere waarheid, sterk aangedikt of uit de duim gezogen is. Als het maar grappig, opmerkelijk en treffend is.
About the Book

U kent ze wel, de mensen die ongedwongen een geweldige anekdote uit hun mouw schudden. Dat wilt u toch ook?

In dit boek staan ze allemaal: sterke verhalen en bijzondere anekdotes die goed van pas komen in de lift, tijdens borrels en vergaderingen. Grijp die kans om uw spitsvondigheid, gevoel voor humor, belezenheid en ijzersterke geheugen te etaleren! Voortaan staat u nooit meer met uw mond vol tanden.

Reclamemaker en copywriter Eddie van Groningen verzamelde jarenlang anekdotes. In dit boek beschrijft hij zijn favorieten. Inclusie de beste verhalen van de lezers van Management Team. De illustraties zijn van Vincent Polhuis.

De Parkeerwachter die 4,5 Miljoen Pond Verdiende…
Iedereen kent wel zo iemand. Tijdens een gesprek schudt hij of zij heel ongedwongen een geweldige anekdote uit de mouw. Bewonderend kijkt de rest van het gezelschap naar degene die op heel natuurlijke wijze even de aandacht naar zich toe trekt.

“Nederlanders zijn niet van die verhalenvertellers. Dat is jammer, want een goed vertelde anekdote brengt een beetje schwung in de vergadering, houdt de aandacht van de zaal vast. Het maakt niet uit of het de zuivere waarheid, sterk aangedikt of uit de duim gezogen is. Als het maar grappig, opmerkelijk en treffend is, aldus Eddie van Groningen”

De Parkeerwachter
Neem nou die schattige, kleine dierentuin in Bristol. Vlak ernaast ligt een parkeerplaats voor ongeveer 150 auto’s en acht bussen. Mensen die er vaak komen, zullen het beamen: altijd was er die vriendelijke, opgewekte parkeerwacht.

De tarieven waren al even plezierig. De laatste jaren was dat 1 pond voor een auto en 7 pond voor een bus. Niemand kon zich herinneren dat het ooit duurder was geweest. 25 jaar lang was de aardige parkeerwacht er elke dag. Maar op een dag was hij er opeens niet meer.

Na een paar dagen belde de directie van de dierentuin naar de gemeente. Of de parkeerwachter misschien ziek was? En zo ja, was er dan misschien een vervanger? Iedereen parkeerde nu gratis en het was bovendien een beetje een chaos zonder het regelwerk van de man.

Na een tijdje belde de gemeente de directeur terug. De parkeerplaats, zo was het antwoord, bleek helemaal niet van de gemeente, maar van de dierentuin te zijn. Er was nooit een parkeerwachter bij de gemeente in dienst geweest.

Ergens in een mooie villa, wellicht met zwembad, is er een man, wellicht met vrouw en kinderen, die 25 jaar geleden in zijn eentje een hokje neerzette naast de dierentuin, dat hij vervolgens elke dag in een keurig uniform bemande. De dierentuindirecteur rekende het even snel uit: zeven dagen in de week, met een gemiddelde dagopbrengst van zo’n 500 pond, dat is in 25 jaar ongeveer 4,5 miljoen pond. Iedereen kende zijn gezicht, niemand kende zijn naam.

Recensie(s)
In dit boekje staan anekdotes, sterke verhalen en grappen voor en over managers waarmee je tijdens een gesprek even de aandacht op je vestigt en even een luchtige noot in het gesprek brengt. Het gaat om verhaaltjes die de auteur ergens heeft gehoord of gelezen. Anekdotes in een zakelijke entourage, over geld, beroepen, seks op het werk, sport en business, managen na de dood. Om te lezen, een eigen draai aan te geven en op een gepast moment verder te vertellen. Auteur is reclamemaker en copywriter. Hij verzamelde jarenlang anekdotes. In dit boek beschrijft hij zijn favorieten. De humoristishe, eenvoudige illustraties in kleur zijn van Vincent Polhuis, een neef van Van Groningen. Het is geen doorsnee moppenboekje; taalgebruik en onderwerpen zijn toegesneden op de doelgroep managers. Kleine pocket, kleine druk. Jouke Bethlehem op bol.com

Reviews
5 Stars – Leuke verhalen, geweldige tekeningen
een leuk cadeau, iedereen kent w.s. wel een manager die je hier blij mee kunt maken. Heb er al een aantal mensen blij mee kunnen maken en ga het zeker voordragen bij mijn werkgever als zinvolle aanvulling op bijv het kerstpakket !

poppedijntje

4 Stars – Klassiekers
Eddie van Groningen schreef een aanstekelijke anekdotenbundel, met klassiekers die leuk zijn om (weer) eens te lezen en die altijd van pas komen bij een borrel, trouwerij, feestje of presentatie.
Hoewel het met anekdotes is als met moppen: de een kan ze zo vertellen dat je het niet eens erg vindt dat je ‘m al kende, bij de ander val je in slaap voor de clou komt.

Die van de managementconsultant op vakantie in een klein vissersdorpje in Italië, die een relaxte visser een glorieuze relaxte toekomst voorspiegelt… het is Stephen Covey, de man die steevast het einde voor ogen heeft, versus de visserman, die al helemaal boeddhist is en in het hier en nu leeft. Waarbij zij aangetekend dat Covey-adepten ook wel snappen dat hier het begin het einde is en andersom.

Actueel is Van Groningen ook nog met het verhaal over McDonald’s, dat voor het WK in 1990 in Italië miljoenen oranje fluitjes en petjes insloeg. Maar wat een pech: Nederland lag er al in de eerste ronde uit. McDonald’s was wat overmoedig geworden na het EK 1988 zoals nu ondernemers zacht gezegd overmoedig waren na de finaleplaats in 2010, ook weer twee jaar geleden.

Erwins

bestel dit boek

bol.com Partner