Maak werk van je droom

Maak werk van je droom
$15.00
Author:
Series: Persoonlijke Ontwikkeling, Book 0
Genres: Overige, Persoonlijke Ontwikkeling, Werk & Loopbaan
Publisher: Business Contact
Publication Year: 1e druk, 2013
ISBN: 9047006348
Doet u het werk dat u het liefst zou doen? Heel veel mensen niet. Ze werken omdat het moet en omdat het geld oplevert, maar zonder passie. In 5 stappen naar de ideale baan.
About the Book

Maak Werk van Je Droom – In 5 vijf stappen naar je ideale baan

Doet u het werk dat u het liefst zou doen? Heel veel mensen niet. Ze werken omdat het moet en omdat het geld oplevert, maar zonder passie. Mark Schalekamp lukte het wél om een aantal van zijn dromen te verwezenlijken. Met geluk, hard werken, de hulp van anderen – maar vooral dankzij een goede aanpak.Terugkijkend ziet hij dat hij in essentie steeds dezelfde methode toepaste. Een methode waarvoor u een beetje levenservaring en zelfkennis én wat wijsheid van anderen nodig hebt: Stephen Covey en Deepak Chopra, maar ook Willem van Hanegem en Ben & Jerry.

Zijn methode is geen rocket science, hij wint er geen Nobelprijs mee. Maar het werkt, en niet alleen voor hem: ook u kunt er iets aan hebben. In dit boek vol aansprekende voorbeelden en duidelijke oefeningen deelt Mark zijn methode, zodat u ook kunt gaan doen wat u echt wilt.

Inhoudsopgave
Inleiding

  1. Jongensdromen
  2. Twaalf ambachten, minstens acht ongelukken
  3. Stap 1: Wat wil je?
  4. Stap 2: Wat kun je?
  5. Stap 3: Wat weerhoudt je?
  6. Stap 4: Wat wil je bereiken?
  7. Stap 5: Creëer succes en vind helpers
  8. Als het tegenzit
  9. De toekomst (de mijne althans)

Literatuur

Recensie(s)
Dit concrete en in vlotte stijl geschreven boek gaat over het verwezenlijken van je droom. De auteur presenteert een methode van vijf stappen om je ideale baan te vinden. De eerste stap is nadenken over de vraag ‘wat wil je?’ De tweede stap is een reality check: ‘wat kun je?’ De derde stap is het opruimen van obstakels: ‘wat weerhoud je?’ De vierde stap en de vijfde stap zijn respectievelijk het formuleren van een doel en het overgaan tot actie.

Hij noemt het een ‘hart-hoofd-methode’: bij elke stap leidt het hart, maar het hoofd werkt ook mee. Hij baseert zijn methode op zijn eigen levenservaring en zelfkennis en op theoretische kennis/wijsheid van anderen, hij noemt hierbij uiteenlopende personen zoals de ‘goeroes’ Stephen Covey en Deepak Chopra, maar ook ex-voetballer Willem van Hanegem en de ondernemers Ben & Jerry. De auteur was advocaat, bankier en tv-redacteur.

Daarna heeft hij een bedrijf opgericht dat bedrijven stimuleerde om zich aan goede doelen te verbinden. Hij heeft een roman geschreven (‘De parvenu’, 2011) en schrijft tegenwoordig reportages voor onder meer dagbladen.

door: Jannetta van der Zee op Bol.com

Reviews
5 Stars – Fijn boek: Mooie combinatie van persoonlijk verhaal & praktische tips!
Binnen een paar uur had ik ‘Maak werk van je droom’ uit. Steeds nieuwsgierig naar de volgende handvatten en inspiratievolle verhalen uit het verleden van de auteur.
Ik ga het boek nog eens lezen en belangrijker: ik ga werk maken van mijn droom. Nu echt…

door: roosverschaik

5 Stars – Zeer sterk boek: hier heb je echt wat aan (en nog geestig ook)!
Ben erg enthousiast over dit boek, Maak werk van je droom. Ik kreeg het van een vriend, die vond dat ik dat ik te vaak ontevreden was over mijn huidige baan en wel een zetje kon gebruiken. Dat doet dit boek echt. Ik ken het genre self-help boeken wel, vaak zijn die belerend en slecht geschreven (ben ik gevoelig voor), maar dit boek is to the point, niet te dik, het spreekt aan, de oefeningen en voorbeelden zijn goed en het is ontzettend leuk geschreven. Een absolute aanrader voor iemand die niet helemaal weet wat die wil met zijn werk!

door: DavidBrouwer

4 Stars – Inspireert en leuk om te lezen
Gevat vat Mark Schalekamp belangrijke levenswijsheden samen en geeft hij aan hoe je je droom kunt najagen.

door: Ashika

Ook verkrijgbaar als Ebook (Prijs: € 9,99)

bestel dit boek

bol.com Partner