Omgaan met agressie kun je leren

Omgaan met agressie kun je leren
€25.95
Author:
Series: Management, Book 0
Genres: Management, Personeel & Organisatie, Persoonlijke Ontwikkeling, Pesten / Mobbing
Publisher: Academic Service
Publication Year: april 2011
ISBN: 905261492
Wie heeft er nou nooit op het werk, op straat of elders met agressie te maken gehad? Iedereen, privé-persoon of professional.
About the Book

omgaan met agressieOmgaan met agressie kun je leren is geschreven voor iedereen die met agressief gedrag van anderen te maken heeft en vooral voor organisaties en hun medewerkers binnen de hulp- en dienstverlenende sectoren

Want wie heeft er nou nooit op het werk, op straat of elders met agressie te maken gehad? Iedereen, privé-persoon of professional, kan met behulp van dit boek leren omgaan met agressie. Het boek is ook geschikt ter ondersteuning van gerichte training en scholing.

In Omgaan met agressie kun je leren beschrijft auteur Ton Westerveld aan de hand van praktijkvoorbeelden wat agressie is, waar het vandaan komt, wat het met mensen doet en hoe we erop kunnen reageren. Hij gebruikt casussen die werkelijk gebeurd zijn, het zijn zowel zijn eigen ervaringen als ervaringen van professionals die dagelijks in posities verkeren waarin zij blootstaan aan agressie.

Door beschrijvingen van die situaties te koppelen aan diverse theorieën geeft hij de lezer inzicht in de processen die er spelen en hoe daarmee om te gaan.

Dit boek geeft organisaties en hun medewerkers handvatten om met agressieve mensen om te gaan en een goed beleid te ontwikkelen voor de preventie en bestrijding van agressie.

Inhoudsopgave
Inleiding

  1. Wat is agressie?
  2. Wie spelen een rol bij agressie?
  3. Communicatie als wapen
  4. Wat doet agressie met ons?
  5. De aanpak van agressie
  6. Het overkomt je en dan…?
  7. Omgaan met agressie kun je trainen

Literatuur
Index

Recensie(s)
Wat is agressie, wat speelt daarbij een rol, hoe kun je er verbaal op reageren, wat doet het ons en wat kan de omgeving doen, zijn de onderwerpen die in dit boek aan de orde komen. De stijl is helder en in ‘journalistiek’ Nederlands geschreven.

In de tekst staan kleine dialogen die de uitleg illustreren. In het boek wordt onderscheid gemaakt tussen emotionele en instrumentele agressie. Het eerste kan ons allemaal overkomen; het tweede is een wapen van ‘beroepsagressors’. Deze beide soorten agressie vereisen een andere aanpak; daarom is het nodig hen te kunnen onderscheiden.

Het boek geeft naast voorbeelden en uitleg over agressie ook veel tips en mogelijkheden voor het trainen van omgaan met agressie. De schrijver geeft trainingen in het omgaan met agressie en heeft jarenlang voor de NS gewerkt als zodanig. De gebruikte voorbeelden komen uit zijn eigen praktijk en zijn daarom heel levensecht en voorstelbaar.

Dit boek is zowel voor lezers die beroepsmatig met agressie of agressiebestrijding te maken hebben, interessant als voor individuele mensen die meer over het onderwerp willen weten. Het boek is prettig leesbaar en voorzien van veel voorbeelden.

door: A. de Vor

Reviews
5 Stars – Duidelijk, to-the-point en toepasbaar
Ik heb het boek gelezen en ik vond het een heel erg helder en prettig geschreven boek. Ik werk als communicatietrainer, oa agressiebeleid en dit boek zet in duidelijke en beknopte taal de belangrijkste elementen uiteen. Het is interessant omdat het bij de hoofdlijnen blijft, maar daarin wel beknopt tot de kern komt. Geen wollige taal, wel verdieping. Ik gebruik er dagelijks elementen uit in mijn werk.

door: RdeVries

bestel dit boek

bol.com Partner