Omgaan met burn-out

Omgaan met burn-out
$14.95
Author:
Series: Burn-Out, Book 0
Genre: Burn-Out / Bore-Out
ISBN: 9021551861
"Omgaan met Burn-Out" maakt duidelijk dat bepaalde arbeidsomstandigheden ongemerkt tot chronische stress en daardoor tot uitputting kunnen leiden. Ook de juridische valkuilen van burn-out komen aan bod.
About the Book

Voorkomen van en reïntegreren na een burn-out.

Dertien procent van de werknemers krijgt burn-outklachten. In Omgaan met burn-out geven deskundigen hun visie op de fysieke en psychologische achtergronden van burn-out.

Het boek maakt duidelijk dat bepaalde arbeidsomstandigheden ongemerkt tot chronische stress en daardoor tot uitputting kunnen leiden.

Ook de juridische valkuilen van burn-out komen aan bod. Het boek is een pleidooi voor een evenwichtige levenshouding en bevat richtlijnen voor individuen en organisaties om het werk anders in te richten.

Recensie(s)
De auteur, psychotherapeute en managementcoach, ziet burn-out als een belangrijk gezondheidsprobleem voor mensen in het werk, dat bij tijdige herkenning en behandeling langdurig ziekteverzuim voorkomt.

Via persoonlijke verhalen schetst zij een beeld van burn-out. Met een vragenlijst kan een zelfdiagnose worden uitgevoerd. Zij verklaart met als theoretische basis het Multi Modale Therapiemodel (MMT) het ontstaan en verloop door een specifieke wisselwerking tussen arbeidssituatie en persoonlijkheid en geeft daarbij concrete voorbeelden.

Daarna beschrijft ze de gang langs behandelaars, verscheidene therapeutische behandelingen en preventieve coaching.

Ze sluit af met tips voor werknemers en werkgevers en een concluderende samenvatting. De lay-out bestaat uit grotendeels tekst met verhelderende schema’s van verscheidene aspecten van het MMT. Een informatief en pragmatisch boek, bestemd voor mensen die risico lopen voor overbelasting in het werk, of hun directe omgeving. Deze editie is in lichte mate herzien in verband met actuele inzichten, gegevens en wetgeving.

door: Ir. Drs. L.B. Struijk op Bol.com

bestel dit boek

bol.com Partner