Omgaan met pesten

Omgaan met pesten
$16.90
Author:
Series: Pesten / Mobbing, Book 0
Genre: Pesten / Mobbing
Publisher: SWP
Publication Year: oktober 2013
ISBN: 9088504385
Wat is pesten eigenlijk? Wanneer wordt plagen of ruzie pesten? Wie is die pester en hoe komt hij aan die rol?
About the Book

omgaan met pestenWat is pesten eigenlijk? Wanneer wordt plagen of ruzie pesten? Wie is die pester en hoe komt hij aan die rol? Welke rol spelen de meelopers?

Margo Henderson, sinds 2007 werkzaam als trainer ‘Omgaan met pesten’, gaat in op die verschillende rollen , de oorzaken en gevolgen van pesten. Ook gaat zij in op wat je kunt doen bij constatering van pestgedrag en hoe pesten te voorkomen is.

Pesten komt veel voor en kent dus veel slachtoffers. Uit onderzoek blijkt dat tussen de 10 en 15% van de basisschoolleerlingen slachtoffer is van pesten, en 5 á 10% van de leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het is dus belangrijk om te zoeken naar oplossingen. Dat is niet eenvoudig, pesten onttrekt zich vaak aan onze waarneming. Ouders en leerkrachten zijn dikwijls niet op de hoogte van pestgedrag.

Met de achtergrondinformatie, heldere casussen, suggesties en aanbevelingen om te handelen voor ouders, leerkrachten en schoolleiding moet het mogelijk zijn dat meer mensen opstaan tegen pesten.

Recensie(s)
Dit boek is geschreven door een pedagoge. Sinds 2007 heeft zij zich toegelegd op pesten. Ze werkt sinds die tijd als trainster ‘omgaan met pesten’. Het boek bevat informatie over pesten (deel één) en bevat adviezen voor het handelen om pesten te voorkomen en te bestrijden (deel twee). Het boek is gericht op pesten onder kinderen, maar het eerste deel kan ook helpen bij pesten onder andere groepen.

bestel dit boek

bol.com Partner