Ontdek je sterke punten

Ontdek je sterke punten
$14.99
Author:
Series: Persoonlijke Ontwikkeling, Book 0
Genres: Management, Persoonlijke Ontwikkeling
ISBN: 9027426155
Omdat we veelal gefixeerd zijn op onze zwakheden, slapen onze talenten. Met behulp van een revolutionair programma ontdekt de lezer zijn sterke punten en mogelijkheden. Een studie van maar liefst twee miljoen mensen ligt hieraan ten grondslag.
About the Book

Omdat we veelal gefixeerd zijn op onze zwakheden, slapen onze talenten. Met behulp van een revolutionair programma ontdekt de lezer zijn sterke punten en mogelijkheden. Een studie van maar liefst twee miljoen mensen ligt hieraan ten grondslag.

Elk exemplaar bevat een uniek code die toegang biedt tot de website van StrengthsFinder© Profile, het ondersteunende internetprogramma met online feedback voor persoonlijk en zakelijk succes.

Eerder verscheen bij Het Spectrum het boek ‘Weg met alle regels. Wat de beste managers anders doen’. Hierin wordt aangetoond dat de beste managers niets van vaste regels moeten hebben. Gebaseerd op diepte-interviews met meer dan een miljoen werknemers en meer dan 80.000 managers in 400 ondernemingen.

Marcus Buckingham is geboren in Engeland, studeerde aan de universiteit van Camebridge en is woonachtig in de V.S. Hij is onderzoeker bij `The Gallup Organization´, Amerika´s belangrijkste onderneming op het terrein van bedrijfs- en opinieonderzoek. Al meer dan vijftien jaar helpt hij zijn clienten om de meeste getalenteerde werknemers te vinden, te behouden en te ontwikkelen

Co-auteur Donald O. Clifton is president van Gallup en oprichter van de Positive Psychology Movement in de V.S.

Recensie
Veel mensen zijn zich niet bewust van hun sterke punten en hun talenten. Daardoor benutten zij niet voldoende alle mogelijkheden die zij in zich hebben. Dit boek geeft de lezer middels deelname aan de zogenoemde ‘StrengthsFinder’ inzicht in zijn sterke punten. Van vierendertig geselecteerde thema’s wordt, na invulling van de test, aangegeven welke de top-vijf voor de betrokkene zijn.

Vervolgens wordt ingegaan op hoe je met deze sterke punten om kunt gaan; de nadruk ligt daarbij op het cultiveren ervan. Tot slot wordt beschreven hoe een organisatie op basis van de sterke punten van de medewerkers kan worden opgebouwd.

Een voor vele mensen praktisch boek dat hen inzicht kan geven in hun talenten. Voor het management van organisaties geeft het een andere kijk op het omgaan met alle persoonlijke talenten bij de medewerkers.

door Redactie Bol.com

Reviews
5 Stars – Sterk
Eindelijk eens de focus gericht op sterke punten! Een verademing voor alle partijen: studenten, werknemers, managers, coaches. Als je weet wat je sterke punten zijn, kun je jezelf beter inzetten. Ook voor anderen.

Lees het boek, maak de test en ontdek je sterke punten! Gebruik het ter voorbereiding van reflectieverslagen en persoonlijke ontwikkelingsplannen.

door: Bertine

3 Stars – Stof tot nadenken
Interessant boek om gelezen te hebben, zoals voor studie als privé. Verschillende malen heb ik na het lezen terug moeten denken aan de theorie die in het boek wordt toegelicht, dat men zich voornamelijk dient te focussen op de ontwikkeling van je sterke punten, en minder op je zwakke punten.

‘Revolutionair’, zoals de schrijvers het noemen, is het wellicht niet, maar wel inspirerend.

Let er wel op dat je een nieuw exemplaar koopt wanneer je de online test wil doen. De code die hiervoor in het boek zit is slechts eenmaal te gebruiken.

door: rozemarijndb

4 Stars – Goed hulpmiddel voor je persoonlijke ontwikkeling
Het boek leest makkelijk. Is wel echt amerikaans geschreven. De test op internet is een aanrader. Het lezen en de test gaf mij een aantal nieuwe inzichten.

door: Hamers

bestel dit boek

bol.com Partner