Ontslag Welke Keuze Maak Jij?

Ontslag Welke Keuze Maak Jij?
$14.95
Author:
Series: Ontslag, Book 0
Genre: Ontslag
Publisher: Calbona Uitgeverij
Publication Year: 1e druk, 2012
ISBN: 9491254170
Alles in 'Ontslag! Welke Keuze maak Jij?' is erop gericht om zo snel mogelijk afscheid te nemen van je huidige situatie en om op een effectieve manier zo snel mogelijk weer een andere leuke en passende functie te vinden.
About the Book

Als jij je leven weer zo snel mogelijk op de rit wilt hebben, lees dan het boek ‘Ontslag! Welke Keuze Maak Jij?’

Dit boek geeft je structuur en leert je hoe je onhandige gedragingen en gedachten om kunt buigen in functioneel en doelgericht gedrag. Tevens geeft het boek concrete en handzame tips om effectief te solliciteren en leert het hoe je vanuit een passieve sollicitatiehouding actief kan worden.

Het boek is bedoeld voor mensen die door een ontslagperiode heen gaan, mensen in hun naaste omgeving en voor leidinggevende en HR managers om zicht te krijgen op deze processen.

Alles in ‘Ontslag! Welke Keuze maak Jij?’ is erop gericht om zo snel mogelijk afscheid te nemen van je huidige situatie en om op een effectieve manier zo snel mogelijk weer een andere leuke en passende functie te vinden met een goed gevoel over jezelf.

Inhoudsopgave

Dankwoord
Voorwoord

 1. Waarom reorganiseren bedrijven?
 2. Welke stappen kun jij nu al nemen?
 3. Welke stadia van verliesverwerking zijn er?
 4. Hoe beïnvloeden jouw gedachten ten aanzien van jouw ontslag, jouw gedrag?
 5. Hoe beïnvloeden jouw gedachten over jezelf, jouw sollicitatiegedrag?
 6. Hoe maak jij jouw gedrag effectiever?
 7. Hoe beïnvloedt het ontslag jouw gezondheid?
 8. Welke rol spelen de mensen om jou heen?
 9. Solliciteren, hoe doe je dat?
 10. Wat moet je weten over solliciteren?
 11. Wat kun je nog meer doen?
 12. Hoe realiseer je je plan?

Bijlagen
Nawoord

Recensie(s)
Wie te maken krijgt met een ontslag zal zich veelal moeten orienteren op een nieuwe werkkring. Hoe doe je dat? En hoe verwerk je het verlies van je oude baan? Hoe beoordeel je jouw eigen kansen op de arbeidsmarkt?

In dit eenvoudige, maar goed geschreven boek wordt ingegaan op dergelijke vragen. Het boek geeft de lezer tevens tal van oefeningen voor een kansrijk sollicitatietraject. Daarmee is het boek, geschreven door een adviseur ‘mobiliteit en ontwikkeling’ met jarenlange praktijkervaring, een steun in de rug voor iedereen die nieuw werk zoekt. Het boek bevat talloze praktijktips over sollicitatiebrieven, cv’s, het gebruik van netwerken en de zogeheten ‘social media’ op internet, het voeren van een sollicitatiegesprek en dergelijke.

Zonder twijfel kan de sollicitant met de vele tips in dit boek zijn of haar gedrag effectiever maken. Aardig is ook dat aan de psychologie van het solliciteren aandacht wordt besteed, bijvoorbeeld in hoeverre gedachten en gevoelens blokkerend kunnen werken. Voor velen is dit een nuttige en zinvolle uitgave. Met enkele invuloefeningen.

door: Mr. P.C. van Schelven

bestel dit boek

bol.com Partner