Strategisch onderhandelen voor vrouwen

Strategisch onderhandelen voor vrouwen
$21.95
Author:
Series: Salaris, Book 0
Genres: Salaris, Verkoop
ISBN: 9089650423
Vrouwen zijn veel beter in onderhandelen dan mannen, tenminste als zij onderhandelen vanuit hun professionele rol of als zij onderhandelen voor een ander. Maar als het gaat om hun eigen belang, dan ligt het heel anders.
About the Book

Vrouwen zijn veel beter in onderhandelen dan mannen, tenminste als zij onderhandelen vanuit hun professionele rol of als zij onderhandelen voor een ander.

Maar als het gaat om hun eigen belang, dan ligt het heel anders. Vrouwen vragen gemiddeld veertien maanden later om salarisverhoging dan mannen. En ook andere belangrijke vragen, zoals uitbreiding van het opleidingsbudget, secretariële ondersteuning, een leaseauto of het projectleiderschap van die strategische opdracht, stellen ze liever uit. Jammer, want onderhandelen hoort bij het strategische spel dat in organisaties wordt gespeeld.

Voor mannen is onderhandelen een spel dat zij dagelijks spelen. Een van hun regels is: de eerste nee betekent geen nee, maar geeft de start van de onderhandeling aan. Vrouwen zien de eerste nee juist vaak als het eind van de onderhandeling. Door dit soort verschillen hebben vrouwen niet door dat onderhandelen niets meer is dan een spel tussen twee partijen en dat ze daarmee hun voordeel kunnen doen.

Tijd voor verandering! Goed onderhandelen levert je namelijk een hogere waardering, meer status en meer kansen om jezelf te ontwikkelen op. Bovendien ben je meer tevreden over je positie, je salaris en de invloed die je kunt uitoefenen. Dit boek leert je hoe onderhandelen leuk wordt. Met een goede voorbereiding, de juiste strategie en het inzetten van je vrouwelijke kracht zul je krijgen wat je wilt. En wat misschien nog wel belangrijker is: je speelt het onderhandelingsspel voortaan met plezier!

Recensie(s)
Onderhandelen is een spel dat vrouwen van nature minder slim spelen dan mannen, zeker niet als het gaat om hun eigen belang. Dat is jammer, want onderhandelen hoort bij het strategische spel dat in organisaties wordt gespeeld. ‘Meisjes die zwijgen, zullen nooit iets krijgen!’

Met onder meer die zin begint dit hippe en toegankelijke boek. De auteurs, trainers en coaches van vrouwen, leggen uit waarom onderhandelen moet, waarom het loont en waarom mannen anders onderhandelen dan vrouwen.

Ook gaat het boek in op de verschillende stappen van het onderhandelingsproces waarin duidelijk wordt dat een goede voorbereiding bepalend is voor het succes. Cases uit de praktijk geven de theorie handen en voeten. Daarnaast zijn er enkele ijzersterke zinnen in onderhandelingen en een overzicht van do’s and don’ts.

Met literatuurlijst. De frisse vormgeving is met foto’s in kleur en zwart-wit, quotes en kleurtjes zo aantrekkelijk dat ook vrouwen die dit ‘saaie’ onderwerp liever mijden, toch dit boek even zullen inkijken.

door: Drs. Sasja E.A. Nicolai

bestel dit boek

bol.com Partner