Succesvol Lean

Succesvol Lean
$27.95
Author:
Series: Management, Book 0
Genres: Management, Personeel & Organisatie
Publisher: Pearson Benelux
Publication Year: 1e druk, 2013
ISBN: 9043030384
Succesvol Lean gaat over de dieperliggende kern van deze managementfilosofie: over de mentale instelling, de Lean-cultuur en de veranderkundige aspecten van Lean-implementaties.
About the Book

Lean heeft veel te bieden. Dit praktische boek helpt je om het succesvol in een organisatie door te voeren. Dat blijkt hard nodig, want Lean-initiatieven hebben vaak niet de gewenste uitkomst.

Succesvol Lean gaat over de dieperliggende kern van deze managementfilosofie: over de mentale instelling, de Lean-cultuur en de veranderkundige aspecten van Lean-implementaties. Want bij de voorbereiding, opzet en uitvoering van Lean-initiatieven is goed verandermanagement essentieel.

Dit mooi vormgegeven boek laat zien hoe Lean een organisatiecultuur kan transformeren naar een cultuur van continu verbeteren, ongeacht of het in de dienstverlening, de zorg of de industrie is. De heldere aanpak wordt geïllustreerd aan de hand van concrete voorbeelden en cases die de theorie ondersteunen.

Succesvol Lean is zeer geschikt voor leidinggevenden, medewerkers en Lean-experts die goed voorbereid de Lean-verandering in willen gaan. Dr. Vincent Wiegel is een van de leidende experts op het gebied van Lean in Nederland. Hij houdt zich al vele jaren bezig met de ondersteuning van organisaties bij het opbouwen van Lean-vermogen. Naast adviseur is hij lector aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ing. John Maes is al meer dan tien jaar actief op het vlak van Lean, als Master Black Belt en als operationeel directeur. Hij heeft meer dan twintig jaar internationale ervaring en heeft Lean succesvol uitgerold in meer dan tien landen.

Recensies
`…door dit boek ben ik weer extra gemotiveerd Lean toe te passen in onze organisatie. René Steenvoorden, CIO Rabobank

`…een ware verfrissing, zowel voor wie van plan is met Lean te beginnen, als voor ervaringsdeskundigen… Om Lean echt succesvol te laten zijn, is het lezen van dit boek een must. Prof. dr. Jo Lambert, hoogleraar Dermatologie Universiteit Gent

`…een praktisch boek met vele lessen voor iedereen die volgens de principes van Lean wil werken. Ik kan het iedereen aanraden! Drs. Ronald Touwslager RC, CEO Obvion N.V. & EVP Domestic Lending Rabobank

Inhoudsopgave
Voorwoord
Inleiding

Deel I: Lean introduceren
1. Lean en veranderen
2. De Lean-principes
3. Lean en verandermanagement
4. Een korte geschiedenis van Lean

Deel II: De invoering van Lean voorbereiden
5. Lean: een opdracht voor het management
6. Doelen stellen: Challenging the norm
7. Voorbereiden voor Lean

Deel III: Lean uitvoeren
8. Elke dag Lean
9. Een Lean-project: wat is dat en hoe maak je er een succes van?
10. Lean en de inzet van medewerkers

Deel IV: Na de eerste Lean-successen
11. Wat als de Lean-implementatie stokt?
12. Bedrijfsbrede uitrol van Lean

Beste lezer
Index
Over dit boek

bestel dit boek

bol.com Partner