Team op Vleugels

Team op Vleugels
$39.00
Author:
Series: Management, Book 0
Genre: Management
Publisher: Kluwer
Publication Year: 1e druk 2009
ISBN: 9013066003
Wij Nederlanders vinden onszelf goede teamspelers. We zijn er bovendien van overtuigd dat het werken in teams ons veel kan opleveren. Maar kennen we ook alle succesfactoren en valkuilen?
About the Book

Wij Nederlanders vinden onszelf goede teamspelers. We zijn er bovendien van overtuigd dat het werken in teams ons veel kan opleveren.

Maar kennen we ook alle succesfactoren en valkuilen? Als u in een team wilt werken of een team wilt begeleiden is het boek Team op vleugels dé handleiding en inspiratiebron.

Teams kunnen geweldige resultaten boeken. Ze zijn in staat complexe problemen op te lossen en daarom zijn de verwachtingen vaak hoog. Maar we weten ook dat het samenwerken in teams niet altijd meevalt. Wat is de rol van de teamleider? Wat moet u in huis hebben om een goed teamlid te zijn?

Alle aspecten van teamwerk komen aan bod:

 • Motieven voor het werken in teams
 • Succesfactoren voor teamwerk
 • Het ideale teamlid
 • Leidinggeven aan teams
 • Vliegles voor teams: ontwikkeling en vaardigheden

Verder vindt u in het boek:

 • 50 oefeningen voor gesprek en reflectie
 • 50 kaders met praktijkvoorbeelden en theoretische achtergronden
 • Interviews en actieoefeningen.

In Team op vleugels wordt duidelijk waarom teamwerk zo populair is, maar ook waarom sommige mensen er niets van moeten hebben. Martijn Vroemen schrijft uit passie, maar ook uit ervaring. Hij laat zien dat niet elk team per se een droomteam hoeft te zijn en dat u vooral geen geheimen of magische oplossingen moet verwachten. Wel een pleidooi om werk te maken van teamwerk.

Inhoudsopgave
Voor- en dankwoord

 1. Tussen Holgersson en Livingstone
 2. Teams in soorten en smaken
 3. Motieven voor het werken in teams
 4. Succesfactoren voor teamwerk
 5. Teamtrubbels en valkuilen
 6. Het ideale teamlid (bestaat niet)
 7. Leidinggeven aan teams en (zelf )sturing
 8. Ontwikkeling en ontwikkelen van teams
 9. Vliegles voor teams: vaardigheden

Team – Organiseren op basis van teams
Bijlage – Teamoefeningen en vragenlijsten
Geraadpleegde literatuur
Trefwoordenregister

Reviews
5 Stars – Als je werken in teams wilt begrijpen en verbeteren
Het is een boek dat makkelijk leest en dat erg goed gestructureerd is. Bovendien raakt het volgens mij aan bijna alle dingen die je in de praktijk tegen komt als je werkt met teams of in teams.

De vele kleine voorbeeldjes en verhaaltjes maken de dingen heel herkenbaar en hanteerbaar. Het helpt wel als je echt ervaring hebt met teams, bijvoorbeeld met sporten. Op werk wisselt het heel erg of je in een team zit of in een groep. Dus ik denk dat het boek vooral goed is voor mensen die hun teamervaringen in een kader willen kunnen plaatsen om zo beter en sneller de processen rond teams aan te pakken.

door: marc1963

4 Stars – Boek met beide benen op de grond
Team op vleugels is een nuchter handboek voor de beginnende en gevorderde professional. Waarom werken we eigenlijk in teams? Wat voor soorten teams zijn er en wanneer zijn ze succesvol? Hoe stel je het ideale team samen (teamrollen) en welke dilemma’s komt de teamleider tegen? Hoe kun je een team ontwikkelen (communicatie) en wat zijn typische valkuilen (o.m. groepsdenken)? Het boek is een feest van herkenning en het is op zo’n manier geschreven dat je het wegleest als een roman. De miniviews met opinion leaders bieden een aardige afwisseling met de modellen en theorie en het boek is fraai geillustreerd en bevat een aantal teamoefeningen. Uiteindelijk geeft het boek een realistisch beeld hoe teams werken en hoe je eraan kunt werken, waarbij het team als middel en niet als ideologisch doel wordt gezien. Al kan een team op vleugels ook heel inspirerend en motiverend werken.

door: JHVerburg

bestel dit boek

bol.com Partner