Uit je burn-out

Uit je burn-out
$12.95
Author:
Series: Burn-Out, Book 0
Genre: Burn-Out / Bore-Out
ISBN: 9021550334
Het zijn vaak enthousiaste en zorgzame mensen die een burn-out krijgen. Ze hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zijn nooit ziek, en zetten zich voor de volle 100 procent in. En dan, opeens gaat het niet meer.
About the Book

Het zijn vaak enthousiaste en zorgzame mensen die een burn-out krijgen. Ze hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zijn nooit ziek, en zetten zich voor de volle 100 procent in. En dan, opeens, gaat het niet meer.

Ze kunnen zich niet meer concentreren, slapen slecht en krijgen allerlei lichamelijke klachten. Zonder goede behandeling kan zo’n toestand zich jaren voortslepen.

UIT JE BURN-OUT is een inspirerend programma dat je stap voor stap helpt om hier uit te komen. Aan de hand van praktische oefeningen en heldere voorbeelden leer je de regie in eigen hand te nemen en weer vol plezier en met zelfvertrouwen aan de slag te gaan. Een effectief programma dat al vele mensen heeft geholpen.

Recensie(s)
De auteur, psychotherapeute, wil mensen helpen uit een burn-out te komen. In dertig hoofdstukken beschrijft ze een veranderprogramma voor lichaam en geest om een omslag te bereiken.

Als je een burn-out hebt en met elk hoofdstuk drie dagen aan de slag gaat, heb je die in drie maanden bereikt. Helemaal genezen duurt nog veel langer. Ze behandelt de analyse van stresssymptomen, de verhouding inspanning en rust, psychische factoren uit het verleden en irrationele gedachten, zorg voor het lichaam, verbetering van sociale vaardigheden en omstandigheden, en realistische re-integratie.

Ze stelt onderzoeksvragen, beschrijft praktijkvoorbeelden, legt oorzaken en gevolgen uit en geeft opdrachten, aanbevelingen en tips. Achterin een lijst van andere zelfhulpboeken en een verwijzing naar adressen en websites voor nadere informatie of hulp.

De lay-out is sober, voornamelijk tekst, met enkele invulschema’s. Een informatief zelfhulpboek, gebaseerd op de laatste inzichten en ervaringen, bestemd voor managers en professionals die een burn-out willen herkennen, voorkomen en zo nodig zelf aan het herstel willen werken.

door: Ir. Drs. L.B. Struijk op Bol.com

Reviews
5 Stars – Uit je burn-out: een helder verhaal met goede tips
De titel van dit fijne boek is enigszins misleidend. In dertig dagen van een burn-out afkomen lukt niet. Als u het ziet als dertig stappen die u helpen om u door uw burn-out heen gaan en er weer bovenop te komen, klopt het echter prima. Carien Karsten beschrijft heel duidelijk hoe een burn-out ontstaat: de verstoring van de verschillende hormonen die bij stress een rol spelen, de lichamelijke gevolgen daarvan en de stappen die iemand kan ondernemen om weer echt ontspannen te raken, alles staat in dit handzame boekje. Het is ingedeeld in kleine hoofdstukjes, ideaal voor mensen met een burn-out.

Verderop in het boek staan stappen die helpen om weer terug te keren naar de werksituatie (dezelfde als voorheen of juist een heel andere, afhankelijk van de resultaten van de vorige stappen).

Ook voor werkgevers is het boek een aanrader! Door te begrijpen welke invloeden op de werkvloer leiden tot en burn-out, kunt u tijdig maatregelen nemen en zo veel kosten besparen.

door: Laurancha

4 Stars – ondertitel moet zijn: een 30 stappen programma
Wat mij opvalt is dat burn-out wordt toegeschreven aan de werksituatie. Mijn werk is echter niet de hoofdoorzaak. Toch biedt het boekje wel mogelijkheden om zelf in een eigen tempo te gaan werken aan het ‘lege’ gevoel. Het is erg jammer dat de ondertitel van het boekje niet gewoon zegt: een 30 stappen programma…

door: Iokasti

bestel dit boek

bol.com Partner