Vergroot je zelfvertrouwen

Vergroot je zelfvertrouwen
$19.99
Author:
Series: Persoonlijke Ontwikkeling, Book 0
Genres: Persoonlijke Ontwikkeling, Psychologie
Publisher: Thema
Publication Year: 1e druk, 2013
ISBN: 9020999486
Een wetenschappelijk onderbouwd praktijkboek voor iedereen die onzeker is op het werk, in sociale situaties of in de relatie met zijn of haar partner.
About the Book

Een wetenschappelijk onderbouwd praktijkboek voor iedereen die onzeker is op het werk, in sociale situaties of in de relatie met zijn of haar partner.

Psycholoog Robert Haringsma combineert theorie met zeer veel oefeningen uit zijn eigen praktijk met cliënten. Zelf heeft hij, als stotteraar, vertrouwen moeten leren opbouwen om te spreken in het openbaar. Een hoog zelfvertrouwen, zo zegt Haringsma, bestaat uit een combinatie van vaardigheid (prestatie) en een juist gevoel van waardigheid (talenten). Een evenwicht tussen vaardigheid en waardigheid zorgt voor een stabiel zelfvertrouwen.

Inhoudsopgave

INLEIDING
Doel van het boek
Achtergrond
Het Instituut voor Positieve Psychologie

 • Wat is optimaal zelfvertrouwen?
 • Optimaal zelfver trouwen in de praktijk
 • Wat is waardigheid?
 • Verander je gedachten
 • Bepaal je waarden
 • Geloof in jezelf
 • Ontwikkel je vaardigheden
 • Los problemen op
 • Verander je gedrag
 • Perfectionisme en faalangst
 • Arrogantie en onderpresteren
 • Zoek andere situaties op
 • De zelfvertrouwencyclus

Dankwoord
Eindnoten

Recensie(s)
Zelfvertrouwen is een middel om je doelen te bereiken. Met dit boek wil de auteur mensen helpen die gebukt gaan onder een gebrek aan zelfvertrouwen. In het eerste deel legt hij uit wat optimaal zelfvertrouwen is, namelijk een combinatie van vaardigheid en waardigheid.

Daarna beschrijft hij de problemen die kunnen ontstaan bij gebrek aan zelfvertrouwen. Het tweede deel verkent de dimensie waardigheid, de overtuiging dat we iets waard zijn. Deel drie handelt over de dimensie vaardigheid. Om vaardigheden te ontwikkelen is het nodig dat we in onszelf gaan geloven. Vervolgens moeten we vaardigheden ontwikkelen en daarmee ons eigen gedrag veranderen. In het vierde deel bespreekt hij welke problemen er ontstaan wanneer waardigheid en vaardigheid niet met elkaar in evenwicht zijn. In het laatste deel verlegt de auteur de focus naar het zelfvertrouwen van onze kinderen.

Dit boek is ook voor leken vlot leesbaar. Het bevat casussen die de theorie uitstekend illustreren, ook met figuren en schema’s. Het is expliciet bedoeld als zelfhulpboek voor een breed publiek. De lay-out is helder, maar had wat sprankelender mogen zijn. Met eindnoten.

door: Redactie Vlabin-VBC

Reviews
5 Stars – Aanrader voor mensen mét en zonder zelfvertrouwen
Onlangs heb ik het boek ‘vergroot je zelfvertrouwen’ van Robert Haringsma gelezen. Ik vroeg me kort daarvoor af wat zelfvertrouwen eigenlijk is.
Robert geeft duidelijke uitleg over wat zelfvertrouwen inhoudt en antwoorden op vragen als:Waarom zijn mensen die alles perfect doen toch nog onzeker?
Dit boek is zeker een aanrader voor mensen die aan hun zelfvertrouwen willen werken, maar ook aan bijv. managers of hulpverleners die een coachende rol hebben.

door: jisca86

5 Stars – Duidelijke opbouw en zeer verhelderend!
Het boek beschrijft heel helder hoe zelfvertrouwen eigenlijk is opgebouwd en heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. Ik kan het iedereen aanraden maar met name mensen die een wisselend zelfbeeld hebben en eens wat meer willen weten/handvatten willen om hier grip op te krijgen. Aanrader dit boek!

door: Joshmeister

5 Stars – Opvallend goed
Ik kreeg dit boek aangeraden van een kennis van me en hoewel de titel en de opmaak me een beetje deden vermoeden dat het een zweverig boek was, viel dat 100% mee.

Ik heb er, tot mijn grote verbazing, na 1 keer lezen al enorm veel over gehad. Er staat in dat je veel moet oefenen, maar de inhoud van het boek “viel” bij mij in een keer en sindsdien sta ik een stuk ontspannener en zelfverzekerder in het leven.

door: DickPoel

Ook verkrijgbaar als Ebook (Prijs: € 10,99)

bestel dit boek

bol.com Partner