Wie heeft mijn kaas gepikt ?

Wie heeft mijn kaas gepikt ?
$19.95
Author:
Series: Persoonlijke Ontwikkeling, Book 0
Genre: Persoonlijke Ontwikkeling
ISBN: 9047000331
Omgaan met veranderingen, Zakelijk en privé. Veranderingen gaan snel tegenwoordig, en komen vaak onverwacht. Hoe gaat u daarmee om? Ziet u een verandering als een uitdaging of wordt u erdoor verlamd?
About the Book

Veranderingen gaan snel tegenwoordig, en komen vaak onverwacht. Hoe gaat u daarmee om? Ziet u een verandering als een uitdaging of wordt u erdoor verlamd?

De vier personages in Wie heeft mijn kaas gepikt? worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen; elk reageert anders als zijn Kaas plotseling op is.

Die Kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten: een interessante baan, een warme relatie, geld, een eigen huis, gezondheid, spiritueel evenwicht…
Hebben we onze Kaas gevonden, dan is de neiging groot ons eraan vast te klampen. Maar de Kaasvoorraad is niet onuitputtelijk: een bedrijf reorganiseert, een partner gaat ervandoor, ziekte slaat toe – zekerheden ontvallen ons. Johnson en Blanchard laten u met deze populaire en aansprekende parabel zien wat voor angsten verandering teweegbrengt, hoe u die angsten met succes kunt overwinnen, en hoe u uit verandering nieuwe kansen schept, zowel thuis als op het werk.

Van Blanchard en Johnson verscheen ook De One Minute Manager. Beide titels zijn eveneens verkrijgbaar als luisterboek.

Recensie(s)
Parabel over twee muizen en twee minimensen, die in een doolhof naar kaas zoeken. Als de kaasvoorraad op een plek op is, gaan de twee muizen direct op zoek naar nieuwe kaas. De twee minimensen hebben meer moeite met de verandering. De lessen van deze parabel over het omgaan met verandering, behandelen thema’s als angst overwinnen, avontuur verwelkomen, daarheen gaan waar de kaas is, veranderingen aan zien komen en aanvaarden. Het verhaal wordt kort ingeleid; na het verhaal worden enkele voorbeelden gegeven hoe mensen met de verschillende elementen uit het verhaal kunnen oppikken.

Een prettig leesbaar boekje en, hoewel verschenen in de serie ‘Business bibliotheek’, voor iedereen en overal bruikbaar.

door: Peter de Boer op Bol.com

Reviews
4 Stars – wie heeft mijn kaas gepikt ?
boekje aanbevolen door de branche organisatie. Het is zó herkenbaar; stilstaan is terug uitgaan, ook al zie je allerlei beren op de weg, je hebt altijd een keuze om mee te doen of niet … Super duidelijk, gebruik dit voor en in mijn eigen trainingen, met het boek op mijn bureau; ook in onze branche moeten steeds keuzes gemaakt worden en wakker geschud worden is niet verkeerd.

door: voetengek

5 Stars– Geweldig
Op advies van een collega heb ik dit boekje aangeschaft. Ik ben niet echt een lezer, maar dit boekje leest inderdaad lekker makkelijk weg en het is heel herkenbaar! Zorgt voor nieuwe goede voornemens zowel thuis als op het werk. Een echte aanrader voor iedereen!

door: nietechteenlezer

4 Stars – Goed boek om snel te leren hoe het anders kan.
Ik heb het boek zelf in het Engels gekocht en gelezen en vond het amusant en leerzaam. Vervolgens heb ik het op Bol.com gekocht en kado gegeven aan mijn dochter met de achterliggende gedachte dat anderen thuis het dan automatisch ook onder ogen zouden krijgen en dat is gelukt. Unaniem wordt dit als een leuk en nuttig boekje gezien dat lekker wegleest tijdens het reizen of in een paar vrije uurtjes.

door: KaasBaas

bestel dit boek

bol.com Partner