Zelfleiderschap en de One Minute Manager

Zelfleiderschap en de One Minute Manager
$19.95
Authors: ,
Series: Management, Book 0
Genre: Management
Publisher: Business Contact
Publication Year: 1e druk, 2013
ISBN: 9047002814
Wat is de grootste wens van managers tegenwoordig? Dat hun medewerkers zelfstandig en verantwoordelijk aan de slag gaan. Wat is de belangrijkste klacht van medewerkers?
About the Book

Zelfleiderschap en de One-Minute Manager – vergroot uw effectiviteit met situationeel zelfmanagement

Wat is de grootste wens van managers tegenwoordig? Dat hun medewerkers zelfstandig en verantwoordelijk aan de slag gaan. Wat is de belangrijkste klacht van medewerkers? Dat hun baas te weinig reageert op hun wensen, wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Hier komen we op het terrein van empowerment, en dat is de specialisatie van Ken Blanchard. Dit boek doet u, in de traditie van het bekende De One Minute Manager, kort en helder uit de doeken hoe u uw medewerkers echte verantwoordelijkheid en zelfstandigheid kunt geven – maar die moet u ze dan ook toestaan!

Iedere leider van vandaag zal zich hierin kunnen herkennen en de lessen uit dit boek kunnen toepassen in haar of zijn situatie.

Inhoudsopgave
Voorwoord door Ken Blanchard

  1. Geloof je in magie?
  2. Mensen kunnen geen gedachten lezen
  3. Denken als een olifant
  4. Machtsbronnen
  5. Zelfdiagnose
  6. Krijgen wat je nodig hebt
  7. Samen eraan werken
  8. Geen excuus
  9. One minute magie

Bijlage: de truc met het visitekaartje

Dankbetuiging
Over de auteurs
Beschikbare diensten

Recensie(s)
In de traditie van de internationale bestseller ‘De one minute manager’ focust dit boek op zelfleiderschap in de betekenis van empowerment van individuen. Kern van dit boek is leiderschap, waarbij managers leren hun medewerkers daadwerkelijk eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te geven: loslaten en delegeren.

Uiteraard moet een manager deze zelfstandigheid, afhankelijk van de betreffende situatie, ook toestaan om zijn eigen effectiviteit te (kunnen) vergroten. De auteurs van deze praktische handleiding zijn bekende Amerikaanse autoriteiten op het vlak van empowerment (Blanchard) en situationeel zelfleiderschap (Fowler en Hawkins). Aan de hand van concrete, soms aansprekende beelden (denken als een olifant) en modellen wordt kort en helder uit de doeken gedaan hoe managers hun medewerkers kunnen leren inzetten als zelfstandige en zelfverantwoordelijke mensen.

door: Drs. A. Schipper MA

Reviews
4 Stars – Voor iedereen die het meeste uit zichzelf wil halen
Veel denk- en handelpatronen in ons dagelijkse leven vinden onbewust plaats. Gelukkig maar… Echter als we niet afentoe stil staan bij wat we denken en hoe we handelen blijven zaken die ons beperken in groei, geluk en succes bestaan. Dit boek verteld op een leuke, makkelijk te lezen manier (net als alle andere boeken van Ken Blanchard) het verhaal van iemand die ook tegen dit probleem aanloopt . De situaties zijn uiterst herkenbaar en dat maakt dat de ‘geheimen’ van zelfleiderschap duidelijk worden. Je kunt er direct mee aan de slag, en als je ermee aan de slag gaat werkt het! Het boek biedt extra handvatten voor mensen die bezig zijn met zelfbewustzijn, persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, etc. Voor managers maar zeker ook voor medewerkers op wat voor functiegebied dan ook. Zelfs in je prive leven heb je er iets aan.

door: Marketar

Ook verkrijgbaar als Ebook (Prijs: € 14,99)

bestel dit boek

bol.com Partner