Zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Zeven eigenschappen van effectief leiderschap
$26.50$21.50
Author:
Series: Management, Book 0
Genre: Management
ISBN: 9047054644
Via de zeven gepostuleerde 'eigenschappen' worden de persoonlijke ervaringen van de schrijver als vader en als bedrijfsadviseur, met macht en invloed, bevoegdheid en verantwoordelijkheid, zelfdiscipline en planmatige aanpak etc. de lezer als spiegel voorgehouden.
About the Book

Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt.

Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privéleven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt.

Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken.

Recensie(s)
Via de zeven gepostuleerde ‘eigenschappen’ worden de persoonlijke ervaringen van de schrijver als vader en als bedrijfsadviseur, met macht en invloed, bevoegdheid en verantwoordelijkheid, zelfdiscipline en planmatige aanpak etc. de lezer als spiegel voorgehouden.

Het boek handelt eigenlijk over gedrag en gedragsverandering (effectiviteit, efficiëntie, tijdmanagement, delegeren, betrouwbaarheid etc.) en daarnaast over leiderschap. Het leiden (een visie uitdragen) wordt daarbij duidelijk onderscheiden van het managen (het beheersen van een proces).

Het uitvoeren van de na elk hoofdstuk gegeven praktische aanbevelingen garandeert niet een effectief leiderschap of efficiënt management, maar een bewuster ervaren van het eigen gedrag en dat van anderen. Het boek bevat bijlagen.

door: Redactie Bol.com

Reviews
5 Stars – Meesterwerk
Een prachtig boek waaruit je kunt blijven putten. Zeer vol van informatie. Iedere keer zijn er weer nieuwe dingen die je opvallen.

door: RijkJvanVulpen

5 Stars – Aanrader
Deze boek heeft me echt laten nadenken! Je moet er wel iets mee doen, niet lezen en dan aan de kant leggen. Inspirerend boek, leuk. Ik heb het met veel plezeir gelezen. READ IT!!!!

door: LoCoStylO

5 Stars – Klassieke Must Read!
Volgens mij een tijdloos en essentieel boek, zowel privé als zakelijk. Vriendelijk en toegankelijk geschreven. Ook wie Covey nooit las zal zijn ingeburgerde terminologie herkennen. Denk aan ‘win-win’, ‘de emotionele bankrekening’, ‘je cirkel van invloed’ etc.

De oorspronkelijke titel is: The Seven Habits of Highly Effective People. Dit boek gaat over het je eigen maken van bepaalde gewoonten opdat je effectiever tot jouw persoonlijke doelen komt.

Ik raad iedereen (studenten, managers, ouders, coaches, etc.) dit boek aan. Knijp een oogje toe voor de Amerikaanse en wat stichtelijke manier van vertellen.

door: LoCoStylO

bestel dit boek

bol.com Partner