Boventallig en Afspiegelingsbeginsel

- 30 januari 2014

boventalligBoventallig, Wat is dat ?

Wat is boventallig(heid) en wat betekent dat voor jou?

Je bent boventallig als je functie binnen het bedrijf komt te vervallen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat door reorganisatie ten behoeve van bedrijfs-optimalisatie de functie niet meer nodig is of om financiële redenen (het bedrijf moet inkrimpen).

Ook fusies en samenwerkingsverbanden zorgen ervoor dat een bepaalde functie niet meer nodig is.

Reorganisatie
Doorgaans maakt een werkgever bij een reorganisatie onderscheid in vier functies:

  1. de blijf-functie: binnen deze functie-groep vinden nauwelijks wijzigingen plaats, of-te-wel de functie blijft bestaan;
  2. de verander-functie: zoals de naam al zegt veranderd er meestal drastisch iets in de inhoud van die functie. De werkzaamheden worden opnieuw ingedeeld en alle werknemers binnen die functie zijn boventallig;
  3. de krimp-functie: binnen deze groep zullen een aantal (dus niet alle) werknemers boventallig worden verklaard;
  4. de verdwijn-functie: deze functie verdwijnt volledig en alle werknemers binnen deze groep worden boventallig verklaard.

Onstlag door boventalligheid
In de meeste gevallen leid boventalligheid tot:

  • ontslag;
  • een andere functie aangeboden krijgen bij dezelfde werkgever.

Afspiegelingsbeginsel
Als er door boventalligheid meer dan 20 werknemers worden ontslagen dan is er sprake van collectief ontslag. De werkgevers in dan op grond van artikel 4:2 van het Ontslagbesluit verplicht het afspiegelingsbeginsel toe te passen. Het afspiegelingsbeginsel bepaalt de ontslagvolgorde. Als er binnen bijvoorbeeld 20 van de 40 magazijnmedewerkers boventallig zijn verklaard bepaalt het afspiegelingsbeginsel wie van die 40 er dan worden ontslagen. (lees hier de uitleg over: afspiegelingsbeginsel uitgelegd).

Andere functie
Als de werkgever je een andere passende functie aanbied ben je verplicht deze te accepteren. Een passende functie is een functie die volgens de werkgever wat betreft inhoud, kennis, vaardigheden en plaats binnen de organisatie overeenkomt met de eerder uitgeoefende functie. Let wel: de werkgever is niet verplicht je een andere functie aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*