De 5 Beste Banen ter Wereld

- 12 augustus 2012

beste banen ter wereldDe 5 Beste Banen ter Wereld

Tijd voor iets anders
Of je nou begin dertig bent, of eind veertig, iedereen kan ten prooi vallen aan De Grote Verveling. Je werk, dat waar je misschien wel al je energie, je ziel en zaligheid inlegde, is plotseling saai, biedt geen nieuwe uitdagingen meer, verwordt tot routine of, erger nog, tot een dagelijks te nemen hindernis. Natuurlijk, iedereen schaaft regelmatig aan zijn verwachtingen, toetst idealen en twijfelt, soms even, soms weken. Heilzame momenten van bezinning, pas op de plaats en weer verder.

Maar wat als je écht niet meer bij je baan past? dan is het wellicht tijd voor iets anders.

De 5 Beste Banen ter Wereld
1 – Tropisch Eiland Beheerder
Na een selectie uit duizenden kandidaten werd eindelijk bekend wie een half jaar betaald mag rondhangen op een paradijselijk Australisch eiland. De Brit Ben Southall (34), een fondsenwerver voor liefdadigheidsorganisaties, ging met de baan lopen.

Hij kreeg ongeveer 10.000 euro per maand om te kuieren op de witte stranden van Hamilton Island en er te snorkelen langs het Great Barrier Reef.

Zijn enige werk? Een blog en een fotodagboek bijhouden van zijn avonturen om zo het eiland te promoten. Daartoe mocht hij verblijven in een strandhuis met 3 verdiepingen en een zwembad.

Bijna 35.000 kandidaten uit 200 landen zonden een video in om de job in de wacht te slepen. Daarin moesten ze de jury ervan overtuigen waarom zij het meest geschikt waren om het eiland te promoten.

Bekijk hier de video die Ben Southall instuurde:

2 – Luxe Bedden Tester
Een student van de Birmingham City Universiteit kreeg letterlijk haar droombaan…! Roisin Madigan, 22, krijgt £1.000 per maand om iedere nacht in een design bed te slapen.

Het bedrijf waar ze voor werkt verkoopt luxe “Savoir” bedden welke worden gemaakt voor het Savoy Hotel.

General manager Craig Roylance: “Roisin zal van 10:00uur tot 18:00uur haar tijd in een luxe bed doorbrengen in onze showroom om zo een objectief beeld te geven over de bedden die wij verkopen.”

3 – Water Glijbaan Tester
Tommy Lynch: “Niemand gelooft me als ik vertel wat voor baan ik heb…”. Tommy werkt voor “First Choice” als water-glijbaan-tester.

Tommy heeft meer dan 27.000 miles gevlogen om vakantie parken te bezoeken en aldaar de water-glijbanen te testen. Hij bekijkt o.a. de hoogte, snelheid, de water-hoeveelheid en de landing in het zwembad, maar ook de veiligheidsaspecten.

Voor zijn werk bezocht hij o.a.: Majorca, Egypte, Costa Del Sol, Cyprus, Algarve, Dominicaanse Republiek, Mexico, Griekenland, Turkije, Florida, Jamaica en Ibiza.

Welke glijbanen hij nog meer op zijn agenda heeft staan, is ons niet verteld; maar een droombaan is het zeker.

4 – Prostituee Tester
Jaime Rascone is “Kwaliteits Manager” bij een luxe bordeel. De eigenaresse van het bordeel had iemand nodig die de laatste details met de dames doornam tijdens hun sollicitatie bij het bordeel.

De sollicitanten ondergaan een interview, een psychologische test en een foto-sessie. Uiteindelijk blijven er 6 dames over welke door Jaime getest worden. Hij heeft dan seks met de dames en beoordeeld onder andere hun heup en kreun -gedrag en geeft zijn bevindingen dan door aan de eigenaresse van het bordeel.

Het enige nadeel aan de baan is dat dit maar één keer per maand plaatsvindt.

5 – Wijn Proever
Stel je voor om te verhuizen naar de wijn-streken van Californië. Gratis wonen, de fijne kneepjes van het vak “wijn maken” leren en deze ervaring delen met je vrienden op Facebook en Twitter.

En als dat nog niet alles is, krijg je nog $10.000,- per maand aan zakgeld.

Een droom ?, Nee, dit overkwam Hardy Wallace. De sollicitatie procedure was simpel: upload een YouTube video waarmee je laat zien waarom jij de beste kandidaat bent voor deze baan en dan maar afwachten…

Bron: oddee.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*