Excuses Om Vrij Te Nemen

- 8 oktober 2012

Excuses Om Vrij Te Nemen
Stond je al meermaals op met de gedachte hoe je vandaag aan je werkverplichtingen zou kunnen ontsnappen? Dan ben je zeker niet de eerste en enige. De excuses waarvan werknemers gebruik maken om zich een dag ziek te melden zijn niet zo gek te bedenken of ze bestaan.

“Ik ben ziek”, maar blijkt die dag al verlof aangevraagd te hebben… “Ik ben per ongeluk dwars door de automatische garagedeur heen gereden voordat die open ging”; “Ik had een hartaanval eerder deze ochtend, maar ik voel me intussen wel al beter”… en ga zo maar door.

Hieronder volgt een lijst met de 15 beste excuses die je kan gebruiken om niet te moeten gaan werken:

Hallo, baas…
1.“Ik voel me niet goed”
Het meest gebruikte excuus. De meeste mensen gebruiken het om een dagje vrij te krijgen of om het weekend met een dag te kunnen verlengen.

2.“Ik heb een besmettelijke ziekte – de griep”
Het beste excuus om een paar dagen thuis te kunnen blijven. Gebruik deze reden als je al ziek genoeg bent zodat je baas je zélf vraagt om niet te komen werken.

3.“Ik heb rust nodig”
Dit excuus kan je gebruiken wanneer je een paar lange dagen hebt gewerkt. Teveel is teveel, een mens moet zijn lichaam de tijd gunnen om te recupereren.

4.“Ik heb werk thuis”
Iedereen heeft wel eens een dag dat hij thuis een belangrijke taak moet uitvoeren: je krijgt bezoek van de loodgieter, de electricien…

5.”Een familielid voelt zich niet lekker”
Je vrouw, je kinderen of je ouders verdienen je aandacht en er is geen enkele reden waarom je geen dag vrij zou mogen vragen om voor hen te zorgen.

6.“Ik heb een afspraak”
Een afspraak met de dokter of met een overheidsinstelling mag je niet missen en is altijd een goede reden om een dag vrij te vragen.

7.“Mijn auto staat in panne”
Een mechanisch probleem los je niet op 1, 2, 3 op. Een bezoekje aan de garage neemt al gauw een volledige dag in beslag.

8.“Ik heb geen vervoer”
Je kan al eens een bus of een trein missen. Dan is het misschien beter om een dag verlof te vragen dan dat je te laat op je werk komt en onnodig veel tijd verliest.

9.“Het is te slecht weer”
Helse sneeuwbuien of het vriest dat het kraakt… of-te-wel, het is echt honde-weer, op gevaar voor eigen leven. Vraag liever een dag vrij.

10.”Het was laat gisteren”
Je had een afspraak die is uitgelopen en je was later thuis dan voorzien. Leg dit uit aan je baas en zeg hem dat je rust nodig hebt voor de rest van de dag.

11.“Ik moet een huis gaan kopen”
Je hebt een afspraak met de notaris om die aankoopakte voor je nieuwe huis te ondertekenen. Zulke dingen vragen nu eenmaal tijd. Vraag daarom een dagje vrij.

12.“Er was te veel verkeer”
Sommige file’s kunnen zo erg zijn dat je beter rechtsomkeer maakt dan nog meer tijd te verliezen. Waarom geen dagje verlof vragen?

13.”Ik moet een feest voorbereiden”
Je krijgt vrienden of familie over de vloer en moet je vrouw helpen met de voorbereidingen. Dus geen enkele reden waarom je baas je hiervoor geen snipperdag zou geven.

14.“Onvoorziene omstandigheden”
Je appartement of huis kwam onder water te staan of het huis van je buren is afgebrand. Gegarandeerd goed om een dag thuis te blijven.

15.“Ik vind geen opvang”
De babysitter kwam niet opdagen en je moet zelf voor je kind zorgen. Overmacht natuurlijk, en in dat geval moét je wel thuis blijven.

De Gekste Excuses:

 1. Ik had een hartaanval eerder deze ochtend, maar ik voel me intussen wel al beter.
 2. Mijn vrouw heeft al mijn kleren verbrand en ik heb niets meer om te dragen op het werk.
 3. Ik wil het parkeerplekje voor mijn huisdeur niet kwijtraken.
 4. Ik heb te veel bloed gedoneerd.
 5. De politie heeft me de hele nacht wakker gehouden omdat ze de dood onderzoeken van een lijk dat achter mijn huis gevonden is.
 6. Een flesje limonade is uit de koelkast op mijn teen gevallen.
 7. Mijn psychiater heeft me aangeraden om thuis te blijven.
 8. Mijn hond is overspannen na een familiefeestje.
 9. Ik heb te veel mondwater ingeslikt.
 10. Mijn zoontje heeft ons huisdier doorgespoeld en ik probeer het beestje te bevrijden.

Bron: jobat.beReacties

 1. Johan schreef:

  Voor mij werkt nog altijd het beste: “M’n moeder is vannacht opgenomen in het ziekenhuis… ik heb erg weinig geslapen en moet straks weer op bezoek”.

  Natuurlijk niet te vaak gebruiken, enne als je geen moeder meer hebt, zeker niet gebruiken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*