Grote Steun: Beperking Flexwerken

- 14 april 2013

beperking flexwerkenGrote Steun: Beperken Flexwerk, Sociaal Akkoord Niet Populair
Het kabinet en de werkgevers- en werknemersbonden hebben eerder deze week een sociaal akkoord gesloten. Het gaat voornamelijk over maatregelen uit het regeerakkoord die worden teruggedraaid of worden versoepeld.

Naar aanleiding hiervan heeft Maurice de Hond een enquête gehouden waarvan de uitkomst niet positief is voor het sociaal akkoord dat is afgesloten.

Minder dan de helft (45 procent) is positief, terwijl 17 procent negatief is en vier op de tien kiezers weet het nog niet of is neutraal.

Volgens de uitkomst van de enquête verliest de VVD weer twee zetels en zakt dan naar 21 zetels. De PVDA blijft volgens de enquête op 21 zetels staan. De sociaaldemocraten hebben nu 38 Kamerzetels.

Volgens deze peiling blijft de PVV de grootste partij. De partij heeft 15 mensen in de Tweede Kamer en stijgt in de enquête van 26 zetels naar 27 zetels. De SP blijft op 23 zetels staan en D66 stijgt van 16 naar 16 zetels.

Beperken Flexwerk
In het sociaal akkoord is één van de punten dat op het flexwerken beperkingen zijn afgesproken. Deze maatregel krijgt de meeste steun van de ondervraagden: 69 procent.

FNV & CNV Leden akkoord
Het ledenparlement van de vakcentrale FNV heeft zaterdag ingestemd met het sociaal akkoord dat vakbonden, werkgevers en kabinet deze week hebben gesloten. 83 procent stemde voor, maakte de FNV bekend.

CNV voorzitter Jaap Smit: ‘Het algemeen bestuur was blij dat er een akkoord is. Wij zijn niet het soort mensen dat bij alles zegt ‘dit is fantastisch’. We kijken er kritisch naar, maar ik ga met vol vertrouwen de tien avonden in die wij de komende weken hebben in zaaltjes met leden. Ik denk dat heel veel mensen blij zijn met het akkoord en zullen accepteren wat er in staat’

 Reacties

 1. Lotte schreef:

  Tja, wat zal ik zeggen. Vandaag in de telegraaf: “Rutte is ‘Tsjakka-premier'”

  CDA-leider Buma: “Het is een bijna afgedwongen blijheid”… tsjakka dus, en daar ben ik ook bang voor.

  Buma waarschuwt dat als er (volgens Rutte is er meer consumenten uitgave nodig) niet meer uitgeven zal worden de bezuinigingen alsnog doorgaan.

  En dan is het weer de tsjakka smile van Rutte…

  Dus ik denk, eerst zien en dan geloven; dit sociaal-akkoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*