Investeringsfonds voor Jouw Ontslag

- 24 oktober 2013

investeringsfonds voor ontslagBeleg in je eigen investeringsfonds voor jouw ontslag

Zou je graag rond de wereld reizen? Of een eigen bedrijf willen starten? Misschien wil je weer verder studeren.

Wat je ook wenst – je zult geld nodig hebben om het te bekostigen. Om met een veilig gevoel te beginnen aan je droom, zul je geld moeten sparen en stoppen met onnodige uitgaven.

Zo kun je bijvoorbeeld beginnen
Open een spaarrekening met als doel geld te reserveren voor als je je droom begint. Vertrouw je de banken niet, wat in deze tijd misschien niet eens zo’n gek idee is, gebruik dan een spaarpot of geldkistje.

Stort daar bijvoorbeeld 5% van je salaris op en verhoog het bedrag elke maand totdat het echt pijn doet.

Overweeg waar je nu al op kunt besparen
Het zijn meestal de maandelijkse machtigingen die stiekem veel geld consumeren. Een goedkoper telecom abonnement levert al snel een groot voordeel.

Kranten of tijdschrijften kun je opzeggen als je toch geen tijd hebt die te lezen. Vaker de fiets pakken in plaats van de auto geeft je besparing maar is ook gezond.

Van tweedehands spullen wordt niet alleen je portemonnee blijer, je bespaart er ook de natuur mee. En wat dacht je er van om de televisie de deur uit te doen? Dat levert niet alleen geld op, maar verrassend veel tijd ook!

Soms is het vervelend om van iets afscheid te nemen als je geld wilt besparen. Denk daarbij dan dat je werkt aan een investering in jezelf en dan valt de pijn weer mee; je werkt aan een groter doel.

Geen excuus
Het investeringsfonds zorgt er voor dat geld niet langer een excuus is om bij je baas te blijven. Je kunt je richten op je dromen zonder je zorgen te maken hoe rond te komen.

Artikel door: Bertil Schaart

Bertil Schaart

Over de schrijver

Bertil Schaart is lifestyle ondernemer en oprichter van de website neemontslag.nl. Hier laat hij zien dat er geen reden is om nog langer te wachten op een beter leven. Het is zijn visie en ervaring dat zich nieuwe deuren openen naar een beter leven als je ontslag neemt. Hij geeft cursussen en presentaties over dit onderwerp. Naast ondernemer is hij vader, lifestyle business consultant en publiek spreker.


→ Bekijk al mijn berichten

Bezoek of volg mij op:   Schrijvers Website Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*