Irritatie op de Werkvloer

- 1 maart 2012

Irritatie op de WerkvloerTop 5 – Ergenissen
Slecht functionerende computers en crashende software (82%), ellebogenwerk om hogerop te komen (75%), slechte sfeer op de werkvloer (68%) en personeel dat lange rookpauzes neemt blijken een doorn in het oog van veel werknemers, blijkt uit een onderzoek van buro Multiscoop.

Ook collega’s die te laat komen (66%) en luid pratende of bellende collega’s (65%) worden irritant genoemd.

Leidinggevenden
Ruim één op de vier denkt het werk van zijn direct leidinggevende beter te kunnen dan de leidinggevende zelf. Bij mannen is dit zelfs bijna een derde. Leidinggevenden moeten vooral beter luisteren en duidelijker communiceren.

Crisis
Uit het onderzoek blijkt dat 70% van de werknemers zucht onder de economische crisis en dat deze invloed heeft op het dagelijkse werk. Zo merken ongeveer twee van de vijf dat er bij zijn werkgever meer op de kleintjes gelet wordt.
Een derde van de werknemers heeft te maken met hogere werkdruk omdat als gevolg van de crisis hetzelfde werk met minder personeel gedaan moet worden. Bij 77% zorgt dit voor stress tijdens het werk.

Het Nieuwe Werken
Men verwacht niet dat Het Nieuwe Werken de ergernissen tegen zal gaan. 54% van de ondervraagden denkt dat bijvoorbeeld vaker thuiswerken of op andere tijden werken er niet voor zorgen dat de ergernissen die er op de werkvloer zijn afnemen.
Toch zien werknemers wel positieve kanten in Het Nieuwe Werken. Zo raakt 73% meer gemotiveerd door de hogere mate van zelfstandigheid die Het Nieuwe Werken met zich meebrengt. Ook vermoed 71% van de ondervraagden dat Het Nieuwe Werken bijdraagt aan het verminderen van files doordat mensen niet meer op hetzelfde moment de weg op hoeven.

Bron: Nu.nlInteressante Boeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*