Ja, ik wil !

- 21 september 2015

ja, ik wilEen unieke open sollicitatie

“Solliciteren op de gebruikelijke manier haalt tot nu toe niets uit. Nou, dan doe ik het zo. Komend weekend staat deze advertentie in de Binnendijks, hèt blad voor en door Beemsterlingen. Delen? Ja hoor, gewoon doen.”

Deze advertentie vonden wij op Facebook een “noodkreet”, nee, zeker niet. Marcel van Stigt, 54 jaar jong is na 25 dienstjaren boventallig verklaard en sindsdien aangewezen op een uitkering. Zijn uitkering loopt in januari 2016 af en zijn zij aangewezen op het salaris van zijn vrouw. “Dat gaat, voorzichtig geformuleerd, wat lastig worden”.


Dat gaat, voorzichtig geformuleerd, wat lastig worden.


“Sollicitaties ketsen tot nu toe af. Heeft dat met mijn 54 jaren te maken? Nee, dat zeggen ze er nooit bij, maar het geeft soms wel te denken.”


Maar de klok tikt stug door...


“En u weet het de tijd vliegt. Voor we het in de gaten hebben tuigen we de kerstboom af en zitten we aan de oliebollen.

“Reden genoeg voor mij om op een andere, wat ongebruikelijke manier te solliciteren.

Deze manier
Marcel legt zich er niet bij neer en plaatste deze advertentie:

ja ik wil

(Klik op de advertentie voor een vergrooting.)

Geen schaamte…
Vele schamen zich, na vele dienstjaren bij dezelfde werkgever om te zeggen, ik ben werkeloos. Marcel was 25 dienstjaren bij dezelfde werkgever en ging niet bij de pakken neerzitten.

Hij plaatste die advertentie en zojuist mochten we horen dat hij al, naar aanleiding van deze actie, sollicitatie gesprekken heeft gehad.

Marcel:
“De kans dat het mij wat brengt is groot. Afgelopen vrijdag heb ik twee sollicitatiegesprekken gehad. In ieder geval één daarvan krijgt deze week een vervolg en dit zou hem best eens kunnen worden. En anders heb ik nog een mooie lijst met mogelijkheden liggen.”

Copy-Cat
Moet jij dus hetzelfde doen als Marcel ? Natuurlijk niet, maar waarom ook niet ? Hetgeen wat Marcel gedaan heeft is creatief een weg zoeken naar een baan.


Stand Out of the Crowd


Hetgeen wat Marcel gedaan heeft is een prachtig voorbeeld hoe je je kan onderscheiden van de massa.

Op de vraag aan Marcel of we zijn advertentie mochten plaatsen was zijn reactie:

“Ja hoor, hier werk ik graag aan mee. Als ik ook maar één werkloze op een idee kan brengen, zou ik dat al fantastisch vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*