Loon Ingehouden Voor: Te Lang Surfen op Internet en Toilet Bezoek…

- 23 juli 2012

Loon IngehoudenLoon Ingehouden Voor: Te Lang Surfen en Toilet Bezoek…

Surfen tijdens werkuren voortaan afgetrokken van je loon
Op het werk surfen naar Facebook of computerspelletjes spelen, kan nare gevolgen hebben. Voor die verspilde uren heb je geen recht op loon. De werkgever mag het te veel betaalde loon terugvorderen. Dat besliste het gerechtshof van Luik, België.

Je bent eigenlijk virtueel afwezig als je op je werk rond surft voor privédoeleinden, computerspelletjes speelt of tv kijkt. Je baas mag die verspilde tijd op kantoor aftrekken van je loon.

Het gerechtshof van Luik besliste eind vorig jaar dat een werkgever het loon mocht terugvorderen voor de uren dat één van zijn werknemers op het werk had zitten tv-kijken en computerspelletjes had zitten spelen. Door virtueel afwezig te zijn, had de werknemer zijn deel van de arbeidsovereenkomst niet nageleefd. Het gerechtshof van Luik herinnerde de werknemer aan de wet die bepaalt dat de betaling van een loon de tegenprestatie moet zijn voor daadwerkelijk verrichte arbeid.

Op staande voet ontslagen
De man – een bewakingsagent op een luchthaven – werd ook op staande voet ontslagen. In plaats van voor de veiligheid in te staan, had hij op het scherm van het bewakingssysteem computerspelletjes zitten spelen en naar tv-programma’s gekeken. Een ontslag op staande voet betekent geen recht op werkloosheidsuitkeringen. Het gerechtshof van Luik oordeelde dat dit ontslag gegrond was.

Uitkijken dus met dat surfen op internet …

Werknemer krijgt minder loon door te lange toiletbezoeken
Een rechter in het Duitse Keulen besliste dat werkgevers geen loon mogen inhouden van personeel dat te veel tijd doorbrengt op het toilet tijdens de werkuren.

Spijsverteringsproblemen
De directeur van een advocatenkantoor in Keulen houdt nauwgezet de toilettijden van zijn personeel bij. Zo ontdekte hij dat één van zijn advocaten op 12 dagen tijd er 384 minuten had doorgebracht. De baas besloot dat dit veel te lang was en hield daarom 682,40 euro van het salaris van de werknemer in.

‘Het slachtoffer’ stapte hier echter mee naar de rechtbank en diende een klacht in. Problemen met de spijsvertering was de reden waarom hij veel tijd op het toilet nodig had, waarop de rechter hem gelijk gaf.

Bron: hln.be & jobat.beInteressante Boeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*