Meer Kans met Nederlandse Naam

- 7 juni 2013

meer kans met nederlandse naamMeer kans op een baan met Nederlandse naam
Renske wel, Samira niet. Joris ook, maar Rashid weer niet. Werkzoekenden die hun cv op internetdatabanken zetten, hebben meer kans op een reactie met een Nederlandse naam dan met een Arabische naam.

 
Dat concludeert sociologe Lieselotte Blommaert in het proefschrift waar ze maandag op promoveert aan de Universiteit Utrecht, berichte de Volkskrant.

In totaal heeft ze ruim 600 cv’s 11 weken per stuk online gezet op verscheidene cv-databanken en in meerdere sectoren en regio’s in Nederland. ‘Het is nu natuurlijk sowieso een ongunstige tijd voor mensen die werk zoeken door de crisis. Cv’s werden maar heel weinig bekeken, maar dan nog was er een duidelijk verschil tussen mensen met een typisch Nederlandse naam en mensen met een Arabische naam.’ Nederlanders werden gemiddeld 10 keer bekeken, allochtonen 6 keer.

Een volgende stap is dat het cv wordt opgevraagd of iemand op gesprek wordt uitgenodigd, dat gebeurde veel vaker bij de zogenaamd Nederlandse sollicitanten, het verschil was 60 procent in het voordeel van de Nederlanders. Blommaert zag weinig verschil in verschillende regio’s of vacatures. ‘Eigenlijk werd overal ongeveer evenveel gediscrimineerd.’

Uit eerdere, deels vergelijkbare onderzoeken bleek ook dat mensen op hun etnische achtergrond worden beoordeeld bij het zoeken naar werk. Zo werd in een ander onderzoek onder meer met een brief op vacatures gereageerd, ondertekend met een Nederlandse naam of duidelijk buitenlandse naam. Ook hier was de eerste groep in het voordeel.

‘Cast Me’ Campagne
In België werd dit al in 2009 onderkend. Gedurende de tweede fase van de campagne werden er twee identieke CV’s opgemaakt. Het verschil tussen beiden: de eerste CV draagt de foto en naam van een jonge vrouw van Afrikaanse herkomst terwijl de tweede CV een typisch Belgische naam draagt en een foto van dezelfde jonge vrouw, die via make-up en photoshop werd bewerkt om haar een meer Europees uitzicht te geven. Beide CV’s zullen werden verstuurd naar meer dan 100 000 werkgevers, met een link naar de website van de campagne.

In 2008 ontving het Centrum 2207 meldingen. Van de dossiers waarvoor het Centrum bevoegd was (1754), had 57% betrekking op raciale criteria (nationaliteit, zogenaamd ras, huidskleur, afkomst, of etnische afstamming).

Meldingen met betrekking tot arbeid en werkgelegenheid maken een vijfde uit van het totaal aantal meldingen. Ongeveer de helft van deze meldingen hield verband met criteria die beschermd worden door de antiracismewet. De andere helft was gerelateerd met de toepassing van de antidiscriminatiewet, en dan vooral handicap, gezondheid, leeftijd en geloof/levensbeschouwing.

Commercial
De campagne werd ondersteund met de volgende commercial:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*