Naakt Werken, Goed voor Teamgeest

- 30 augustus 2012

Naakt Werken, Goed voor Teamgeest
De zomer is nog niet geheel voorbij, de vakantie loopt op zijn eind en om het nieuwe werk-jaar met een goede teamgeest te starten is wellicht een dagje ‘naakt werken’ een goed idee.

Het personeel van een Brits kantoor heeft dat al eens gedaan en zijn een dagje zonder kleren gaan werken omdat dat de werksfeer zou verbeteren.

Psycholoog David Taylor adviseerde het personeel van ontwerpbureau Onebestway dat ‘Naked Friday’ de teamgeest zou verbeteren. Volgens hem zouden ze elkaar opener en eerlijker benaderen als ze allemaal naakt waren.

“Mensen vragen om naakt te gaan werken is de meest extreme techniek die ik ooit heb gebruikt. Het is misschien raar, maar het werkt wel. Het is de ultieme uiting van vertrouwen in jezelf en elkaar,” aldus Taylor in de Daily Telegraph.

Bijna alle werknemers gingen uit de kleren, slechts één man en één vrouw hielden hun ondergoed aan.

Sam Jackson (23) was de enige vrouw die volledig uit de kleren ging. “Het was geweldig. Nu we elkaar naakt hebben gezien, staan we dichter bij elkaar. We werden niet onder druk gezet en mochten ook gewoon gekleed naar het werk komen. Maar ik hou van mijn lichaam en schaamde me niet.” “Het was emotioneel maar we merkten dat we makkelijker met elkaar konden praten. En dat is ook gebleven.

De sfeer binnen het bedrijf is enorm verbeterd,” aldus Jackson.

Het experiment werd gefilmd en uitgezonden op de Britse televisie als een eenmalige tv-show, The Naked Office:

Bron: telegraaf.nlReacties

  1. Klaas schreef:

    En nog één:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*