Ontslag door Pokemon Go

- 14 juli 2016

pokemon ontslag‘Go’ met Pokémon Go

Een 23-jarige man uit Nijmegen is ontslagen omdat hij het spel niet kon laten liggen.
De man was een uitzendkracht van het Nijmeegse bedrijf Telejob. Zijn opdrachtgever had hem deze week al meerdere malen gewaarschuwd over het spelen onder werktijd, maar telkens greep de jongen toch weer naar de telefoon. Dat meldt De Gelderlander.

Toch krijgt hij van het uitzendbureau een tweede kans. De jongen zou zich nogal een hoedje zijn geschrokken over de drastische maatregel van de opdrachtgever. Daarbij was hij al een half jaar actief voor TeleJob en was dat tot nu toe tot volle tevredenheid, zo meldt eigenaar Jean Knipping.
pokemon ontslag
Ook Australiër ontslagen om Pokémon
Voor veel mensen is de keuze tussen hun baan en het spelen van Pokémon geen moeilijke. Ook niet voor Sunny Truyen: hij koos zonder aarzelen voor Pokémon.

De Australische expat in Singapore liet zich helemaal gaan op Facebook toen hij ontdekte dat de razend populaire game nog niet in de Aziatische stadstaat kon worden gedownload. Het landje, een van de rijkste kenniseconomieën ter wereld, zit volgens Truyen „vol met domme mensen”. Ook liet hij weten dat „het gemiddelde IQ erop achteruit gaan als ik dit land verlaat”.

De online scheldpartij kwam onder ogen van Truyens werkgever, een online makelaar, en de Australiër werd op staande voet ontslagen. Het bedrijf heeft inmiddels excuses aangeboden voor het taalgebruik van zijn Australische ex-werknemer.

pokemon ontslag

Ook Truyen zelf heeft spijt betuigd. Op techwebsite Mashable noemt hij het een „zeer grote inschattingsfout om een heel land te kapittelen omdat er geen Pokémon gespeeld kan worden”. Wel is hij „teleurgesteld geen kans te hebben gehad om deze woorden terug te nemen”.

Gamen voor de poen
Waar iedere fanatiek gamende tiener van droomt, wordt voor de 19-jarige Joey Steusel uit Naarden werkelijkheid. Binnenkort vertrekt hij naar de Verenigde Staten om daar betaald te gamen. „Dit is vergelijkbaar met een transfer van Ajax naar Arsenal.”

Gamer Joey Steusel gaat met zijn vier nieuwe teamgenoten fulltime het schietspel Counter-Strike spelen. Ze gaan zelfs met elkaar wonen in een heus gamehouse in Los Angeles, Californië. „Ik wilde altijd al de beste worden en uiteindelijk doorgroeien naar een professioneel team.”

Via internet werd Steusel, beter bekend als ’Cruc1al’, een paar weken geleden aangesproken. Of hij naar Amerika wilde verhuizen om zich bij het team Splyce Pro aan te sluiten. Hij wilde niets liever. Het was nog even spannend door de onderhandelingen over het transfergeld aan zijn vorige team Lowlandlions. „Ik was erg opgelucht dat het doorging.” Voor welk bedrag Steusel werd gekocht, willen hij en zijn ex-manager niet zeggen. Ook het salaris blijft geheim.

Bron: Origineel bericht door Telegraaf.nl

Tim

Over de schrijver


→ Bekijk al mijn berichten

Bezoek of volg mij op:  


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*