Social Media Uitingen Sollicitant

- 7 februari 2015

social mediaWerkgevers kijken mee op Social Media

Niet alleen je vrienden kijken mee naar je online foto’s en uitlatingen. Eén op de vijf werkgevers checkt hoe sollicitanten zich op het web presenteren.
social media uitingen
Niets leukers dan na een feestje op Facebook de gekste foto’s van de avond online te zetten. Maar zo’n geintje kan je als sollicitant zuur opbreken. Volgens onderzoek speurt één op de vijf werkgevers op het web naar persoonlijke informatie over kandidaten en vinden ze die ook.


Bijna zestig procent laat hier bovendien deels hun beslissing van afhangen om iemand al dan niet aan te nemen.


Wat ze online aantreffen, is niet altijd even complimenteus. Een vierde van de rekruteerders zegt ook om die reden al sollicitanten geweigerd te hebben.

“We ontdekten dat de kandidaat gezocht werd door de lokale politie”, legt een van de bevraagde werkgevers uit. “Op zijn MySpace-pagina kwam een negatieve kant van hem naar voor, onder meer buitensporig drinken en weinig respect tonen voor zijn job”, aldus een andere.

Positieve informatie
Toch hoeft je online imago je niet perse de das om te doen. Een achtste van de rekruteerders liet zich al eens beïnvloeden door positieve informatie over een kandidaat die ze anders niet zouden aannemen. Zo wijst een eigen website er bijvoorbeeld op dat je goed met het internet overweg kan.


Wie een beetje slim is, zorgt er dus voor om ook online goed voor de dag te komen.


Heb ik niet online gezet
Jammer genoeg heb je niet altijd in de hand wat er op het internet over jou verschijnt. Meer dan de helft van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar beweert dat iemand anders foto’s van hem of haar op het web heeft gezet zonder toestemming. Maar bijna de helft van deze jongeren plaatsen ook zelf persoonlijke informatie op sociale netwerksites zoals Facebook.

Toch maar mee oppassen dus!

Bron: jobat.beReacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*