Steeds meer Carrièrevrouwen aan Alcohol Verslaafd

- 30 juli 2012

Steeds meer Carrièrevrouwen aan Alcohol Verslaafd
Carrièrevrouwen en vrouwelijke managers drinken twee keer zoveel alcohol als vrouwen met een lager loon. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Alarmerend hoog
Britse vrouwen drinken wekelijks gemiddeld 10,2 eenheden alcohol, meer dan een fles wijn, in vergelijking met 6,5 eenheden bij vrouwelijke arbeiders. Hoewel dit nog onder de wekelijkse veiligheidgrens van 15 eenheden zit, is dit een alarmerend hoog gemiddelde omdat sommige vrouwen helemaal niet drinken.

Uit de enquête blijkt ook dat 20 procent van de vrouwen meer dan 15 eenheden per week drinkt, dat is een stijging van 17 procent ten opzichte van 2008. De alcoholconsumptie van mannen daarentegen daalde. Meer dan een derde van de carrièremensen dronk minstens één keer per week meer dan de dagelijkse limiet, dat is vier eenheden voor mannen en drie eenheden voor vrouwen.

Middelbare leeftijd
Ook toonde het onderzoek aan dat degenen van middelbare leeftijd dubbel zo vaak dagelijks drinken dan jongeren. Ook doen ze dit vaker thuis, 46 procent van de mannen dronk daar het meeste alcohol, bij de vrouwen was dit 57 procent. Een kwart van de populatie drinkt regelmatig meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Als je vaak te veel drinkt, heb je meer kans op kanker, kun je een beroerte of een hartaanval krijgen.

Drinking Machine
De bevreemdende nieuwe applicatie ‘Drinking Machine’ laat zien wat de impact kan zijn van tien jaar drankmisbruik. Door bekende gezichten als uithangbord te gebruiken, willen de makers de schadelijke gevolgen van alcohol in de kijker zetten.
“We mikken op de ijdelheid door te tonen wat alcohol met je gezicht kan doen: rode, geaderde kaken, bloeddoorlopen ogen, een gezwollen gezicht en diepe rimpels”, verklaart designer en forensisch tekenaar Auriole Price. “Het hoofddoel is mensen te choqueren in de hoop dat ze minder zouden drinken”, besluit ze.

Oorspronkelijk werd de app ontworpen voor een gezondheidscampagne van de Schotse overheid, maar nu kan je hem ook downloaden op je smartphone. Door een foto van jezelf te nemen en je alcoholconsumptie aan te duiden, zal de app de gevolgen van je drinkgedrag laten zien.

Ook Madonna moest eraan geloven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*