Zomer op Kantoor: Wat is Te Bloot en Wat Kan Wel ?

- 17 juni 2012

zomer op kantoorZomer op Kantoor: Wat is te bloot en wat kan wel ?

Veel carrièrevrouwen hebben het moeilijk om een gepaste maar leuke zomeroutfit te vinden. Het is niet makkelijk een goed evenwicht te vinden tussen een luchtig ensemble waarbij je toch niet te veel van jezelf bloot geeft. Gelukkig zijn er heel wat trendy opties waarmee je professioneel op het werk kunt verschijnen.
Deze zomer heb je niet veel nodig om een professionele werkoutfit samen te stellen waarin je niet het gevoel krijgt dat je op het punt staat te smelten. Combineer bijvoorbeeld een klassieke kokerrok, een boyfriend blazer en een vrouwelijke blouse en je bent klaar.

Wie het graag wat frivoler wil, kan voor een felle print of pailletten opteren. Met dit ensemble trek je meteen na het werk naar een restaurant of een receptie. Ruil je ballerina’s dan in voor een feestelijke pump en met wat opvallende juwelen merkt niemand nog dat je je werkoutfit nog steeds aan hebt.

Broek
Een andere goede frisse optie is de brede broek in lichte stof. Deze flatteert namelijk elk figuur, zeker bij dames met een zwaar bovenlichaam, en is makkelijk te combineren. Plateauschoenen gaan hier bijvoorbeeld perfect bij en met een witte blouse zit je meteen goed.

Tegenwoordig zijn vooral mouwloze topjes erg in, het liefst een los model met een frivole bloemen. Heel wat carrièrevrouwen voelen zich hier echter niet comfortabel in. Een luchtige cardigan of blazer in een pastelkleurtje kunnen dan je blote armen bedekken zonder dat je een instant zweetaanval krijgt.

Don’ts
Wees ook altijd voorbereid op het uittrekken van je jasje als het plots te warm wordt. Draag dus hieronder zeker niets te onthullend. Als je toch je oksels blootgeeft, zorg er dan voor dat deze netjes onthaard zijn. Andere don’ts zijn te korte rokjes, te diepe decolletés of transparante stoffen die je sexy lingerie showen. Een blote buik kan tevens absoluut niet, ook al is dit nu erg trendy. Dit betekent echter niet dat je outfit saai hoeft te zijn. Leuk het geheel op met accessoires als handtassen, ceinturen en juwelen.

Bron: hln.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*